Крумовци в стихията си! (2 част)

Pan.bg 21 юли 2019 | 15:34 views (4046) commentaries(0)
img Сп. „Клуб КРИЛЕ“, Н.Димов

Как се кове стоманата


Екип на сп. „Клуб КРИЛЕ“ имаше шанса да заснеме част от ежедневната дейност на 24-а авиобаза-Крумово и то в една от най-атрактивната и същевременно изпълнена с риск мисия – спасяване на търпящ бедствие човек във водна среда. Тази задача е част от тренировъчната програма за оцеляване на катапултирал се над морето пилот, както и за спасяване на хора по време на природни бедствия.

Пред очите на десетина случайни рибари, екипажите на „Кугър“-а и спасителите тренираха различни способи за действия в екстремни ситуации. Но дори при спокйните води на водоема, при зависване на вертолета се образувам мощен въздушен напор (преди доста години при едни от първите подобни тренировки в открито море именно поради този напор се удавя спасителят...).

Може би сега е времето да си припомним как през 2012 г., при сложни метеорологични условия и с висок риск за живота си, крумовци участваха в спасителна операция в село Бисер, а две години по-късно евакуираха по въздуха 95 души при наводнението в КК „Албена“. Но за това са необходими тренировки за постигане на способности за работа в опасни условия.

В същия горещ юлски ден, освен изпълнението на специалните задачи с AS532 Cougar, летяха и останалите типове вертолети, които са на въоръжение в авиобазата – Ми-17, Ми-24 и Bell-206.


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Крумовци в стихията си! (2 част)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/19 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*