Доставките на транспортните хеликоптери Ми-38 и бойните Ми-28НМ в руската армия ще започнат до края на 2019 година

Pan.bg 15 авг 2019 | 10:38 views (194) commentaries(0)
img Източник:''Svodka.start.bg''; https://pogled.info/

Доставките на транспортни вертолети Ми-38 и бойни хеликоптери Ми-28НМ на руските войски ще започнат преди края на 2019 г., заяви командващия на ВВС генерал-лейтенант Сергей Дронов (на снимката).
"Ми-38 е транспортен и десантен хеликоптер, разполага с модерен полетен и навигационен комплекс, сателитна навигационна система, метеорологичен радар. Доставките му към войските, подобно на Ми-28НМ, ще започнат тази година", каза той в интервю.
По-рано заместник-министърът на отбраната Алексей Криворучко съобщи, че военното министерство е поръчало 98 вертолета Ми-28НМ. По-късно бе съобщено, че два хеликоптера вече са прехвърлени в министерството. Генералният директор на „Хеликоптери на Русия“ Андрей Богински заяви, че до края на 2021 г. ще бъдат доставени 18 машини, а след това по 16 годишно.
Ми-28НМ е ново поколение високоефективен хеликоптер за всякакви атмосферни условия. Бойната машина е способна да изпълнява широк спектър от задачи, включително да унищожава бронирани превозни средства, да поразява нисколетящи въздушни цели с ниска скорост, въздушно разузнаване, както и да насочва други хеликоптери и самолети.
Вертолетът Ми-38 има високи полетни показатели, прогресивен и надежден дизайн на хеликоптерни системи и интегрирано бордово оборудване. Основните конструктивни елементи на фюзелажа са изработени от алуминиеви сплави и композитни материали, отделните компоненти и части са от стомана и титан. Високоефективните двигатели, усъвършенстваната система за натоварване и високо съотношение мощност към тегло осигуряват ефективна работа на хеликоптера в широк диапазон от експлоатационни условия, а бордовото оборудване позволява да се извършват полети на хеликоптер ден и нощ при различни климатични и метеорологични условия.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker