Публикувано е видео на кацането на Су-25СМ3 на полево летище

Pan.bg 21 авг 2019 | 13:14 views (516) commentaries(0)
img Източник:"Armymedia.bg''

В района на Ростов на Дон модернизирани щурмови самолети Су-25СМ3 кацнаха на гола поляна. След попълването с боеприпаси и гориво звеното самолети излетя и бяха нанесени удари по учебни цели в Кубан и Крим.
Според пресслужбата на Южния военен окръг полевото летище е било разположено на едно от полетата в близост до магистрала Д-4 „Дон“.
„Тези полети са необходими за подготовка на пилоти за кацане на самолети при липса на мрежа от летища, включително при трудни метеорологични условия“, отбелязват от ЮВО.Су-25СМ3 представлява дълбока модернизация на известния съветски щурмовик Су-25 "Грач". Това въздухоплавателно средство е участвало в много местни и регионални конфликти. Последната му дейност е свързана с участието в руската въздушна операция в Сирия.
Основният пакет СМ3 е интеграция на новия оптико-електронен комплекс СОЛТ-25, който по своите цялостни характеристики представлява сериозна стъпка напред по отношение на тези системи.
СОЛТ-25 е многоканален комплекс, който, освен ТВ канал, има и термовизионна камера и лазерен далекомер. Благодарение на своите усъвършенствани функции той може успешно да открива голям брой "пунктирани" цели на сериозни разстояния при всякакви метеорологични условия (ден/нощ). Отличава се с висока степен на автоматизация, която опростява работата на пилотите до краен предел. Също така значително е подобрен и кокпитът на самолета, снабден с новия Head-Up дисплей, както и допълнителни екрани, които помагат на пилота да контролира състоянието на основните системи на самолета.
Самолетът е сериозно модернизиран и по отношение на бронираната му защита. Бронираният защитен пакет се състои от комбинация от бронирани плочи от титан и специална стомана. Особено подсилени са жизненоважните части на въздухоплавателното средство, които са дублирани и могат да издържат на изстрел с 30-мм калибър. За защитата срещу леки преносими ракетни системи с малък обсег се грижи системата за противоелектронна борба "Витебск". Тя е предназначена за защита на самолета от вражески ракети, оборудвани с инфрачервени, ултравиолетови, оптични и радарни глави за самонасочване.
Особено интересно е разширяването на тактическите му характеристики за борба с въздушни цели. Благодарение на интегрираното оборудване тoй е в състояние да използва въздушни ракети със среден обсег клас "въздух-въздух" Р-77 и Р-27. Така той се превръща в изтребител-бомбардировач.
В момента в състава на Военно-космическите сили на Русия има 4 щурмови авиополка и няколко отделни ескадрили, оборудвани със
самолети Су-25. Може да се очаква, че в близко бъдеще всички тези звена ще бъдат превъоръжени с най-новите Су-25СМ3.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker