Тайната падна: Ето какво се крие зад сигналите на извънземните от космоса

Pan.bg 25 авг 2019 | 16:13 views (3663) commentaries(0)
img
blitz.bg

По-рано се смяташе, че дадените радиоизлъчвания са били емитирани от свръхнови, сливащи се неутронни звезди или представители на извънземни цивилизации

Индийски учени изясниха, че радиосигналите, които учените смятаха за послания от извънземни цивилизации, са на магнитари - неутронни звезди, притежаващи свръхсилни магнитни полета.

По-рано се смяташе, че дадените радиоизлъчвания са били емитирани от свръхнови, сливащи се неутронни звезди или представители на извънземни цивилизации.

Анализирайки сигналите, идващи от магнитара XTE J1810-197, учените са открили, че те много приличат на сигналите на FRB. Даденият обект, открит през 2003 година, се намира на 10 000 светлинни години от нашата планета.

През 2008 година той престанал да излъчва. А през 2018 година неочаквано сигналите отново били подновени, като впоследствие те отново започнали да стихват.

Радиосигналът продължава няколко милисекунди и е съпроводен от мощно изхвърляне на енергията в космоса. Според учените, тези изригвания, най-вероятно, са резултат от някакви катастрофални събития, например гибелта на далечни звезди.

Известно е, че някои радиоимпулси имат особеност да се повтарят, например FRB 121102, е излъчвал сигнал през 2012 година и през периода 2015 до 2017 година.

Уфолозите, вероятно, въздишат с тъга, запознавайки се с резултатите от изследванията на индийските учени.

Работата е там, че в космоса има безброй сигнали, излъчвани от различни източници, а да се идентифицират е на практика невъзможно.

При това изглежда, че австралийски учени са намерили начин да различат интелигентните сигнали, включвайки в дешифрирането изкуствен интелект.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker