Италия официално се присъедини към британския проект Tempest за нов изтребител шесто поколение

Pan.bg 11 сеп 2019 | 16:36 views (380) commentaries(0)
img Сп. „Клуб КРИЛЕ“, Н.Димов
theavationist.com

Така Италия стана третата страна в проекта за разработване на първия европейски „стелт“ изтребител – другите две са Великобритания и Швеция, присъединилата се през м. юли 2019

На 10 септември 2019г. Италия официално се включи в програмата за разработване на следващото поколение многоцелеви изтребител.
Споразумението за намерения бе подписано от генерал Nicolò Falsaperna и сър Sir Simon Bollom (директори на националните дирекции по въоръженията на Италия и Великобритания) по време на провежданата сега в Лондон Международно оръжейно изложение DSEI.

ВВС на двете страни имат на въоръжение три вида едни и същи изтребители (Tornado, Eurofighter Typhoon и F-35) и се явяват естествени партньори в авиационния военен сектор.

Използването на едно и също въоръжение позволява на ВВС на двете държави да разработват и прилагат обща визия по въпросите на доктрините, обучението и да имат близки оперативни тактики и опит. Това означава, че Рим и Лондон имат едни и същи цели и трябва да работят заедно по създаването на следващо поколение изтребител.

Не по-малко маловажен е също и фактът, че в продължение на повече от 50 години авиокосмическите индустрии на двете страни си сътрудничат в разработването и поддръжката на бойни самолети като Panavia Tornado и Eurofighter Typhoon.

Проектът Tempest се разработва в сътрудничество между британското правителство и индустриалните BAE Systems, Rolls-Royce, MBDA и Leonardo.

Швеция официално се присъедини през юли 2019 г., а Италия стана третата нация, която се включи в програмата.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker