Холандия купува още девет „стелт“ изтребителя F-35А

Pan.bg 18 сеп 2019 | 13:52 views (479) commentaries(0)
img Сп. „Клуб КРИЛЕ“, Н.Димов
Scramble Magazine

Бюджетът за отбрана на Холандия за 2020 г. е 11.035 милиарда евро. Фокусът е върху модернизиране на въоръжените сили на страната. За закупуване на нова военна техника, ремонт и модернизация са предвидени 3 милиарда евро.

Според холандския министър на отбраната геополитическата обстановка се променя и това налага да се обърне по-голямо внимание на развитието на въоръжените сили на страната – трябва да се инвестира както „в личния състав, така и за закупуване на ново въоръжение.

НАТО е основен гарант за сигурност на Нидерландия. В рамките на Алианса е постигнато споразумение всички негови членове да увеличат военните си разходи до 2% от БВП до 2024 г. Холандия отделя 1.35%, като този процент ще се запази в приблизителни граници и през следващите години.

„Необходимо е нарастване на бюджета за отбрана, тъй като ние искаме да живеем в мир и през следващите 75 години“, казва още холандският министър на отбраната. За това холандските ВВС ще получат допълнително още девет изтребителя пето поколение F-35A Lightning II, освен вече поръчаните 37 самолета.

Планира се и замяна на учебно-тренировъчните самолети РС-7, както и модернизация на 20 хеликоптера NH90.


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Холандия купува още девет „стелт“ изтребителя F-35А

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*