Raytheon показва нова ракета "въздух-въздух"

Pan.bg 18 сеп 2019 | 15:23 views (234) commentaries(0)
img
Маневрена колкото Sidewinder, мощна колкото AMRAAM, но два пъти по-компактна: ракетата Peregrine (поклонник) обещава много ...
Въпросът за ново поколение ракети започна да тревожи Пентагона от няколко години: не лежаха ли САЩ на лаврите си с множеството еволюции на ракетите Sidewinder и AIM-120 AMRAAM, без да търсят технологичен пробив? Експлоатацията на Meteor в Европа или анонсите за разработки на ново въоръжение от страната на Китай или Русия представляват също сериозни рискове от декласиране на американските производители от този пазарен сектор.
Съвсем наскоро Raytheon показа "Peregrine", ракета със среден обсег, чиято разработка компанията финансира със собствени средства. Дължината на ракетата е малко под 2 m и масата 70 kg или половината от размера и масата на AMRAAM. Така в бойните отсеци на новите изтребители stealth биха могли да се разположат два или три пъти повече ракети... От Raytheon също така заявиха, че маневреността ще бъде подобна на тази на AIM-9X, като същевременно запазва обсега на AMRAAM с иновативна задвижваща система. Мултирежимната ГСН също използва инфрачервено устройство, за да може да работи и при смущения.

Frédéric Lert / Aerobuzz.fr
Снимка: © Raytheon
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Login

Remember me on this device

Registration Forgotten password
eXTReMe Tracker