Партньорството Boeing / Embraer се оформя

Pan.bg 07 окт 2019 | 12:26 views (256) commentaries(0)
img
Авиопроизводителите Boeing и Embraer продължават да работят в тясно сътрудничество, за да установят стратегическото си партньорство и позиционирането на двете компании, за да предоставят по-голяма добавена стойност на клиентите на авиокомпаниите и пасажерите и да ускорят своя растеж на световните пазари за авиационна и космическа техника. След като получиха одобрение за партньорството от акционерите на Embraer през февруари тази година, двете компаниите положиха надлежни усилия в плана за създаването на съвместно предприятие за операции и услуги за търговски въздухоплавателни средства Embraer. Boeing ще притежава 80% от новата компания, която ще носи името "Boeing Brasil Commercial". Embraer ще задържи останалите 20%.
Сделката остава предмет на регулаторно одобрение, двете компании активно се ангажират с органите в съответните юрисдикции и вече са получили редица регулаторни одобрения. Наскоро Европейската комисия посочи, че ще открие оценка на фаза II в своя преглед на транзакцията. Въз основа на това развитие обаче компаниите очакват сделката да бъде сключена в началото на 2020 г.
Boeing и Embraer също се подготвят да започнат съвместно предприятие за насърчаване и развитие на пазарите за новия многофункционален тактически транспортен самолет KC-390. Съгласно предложеното партньорство Embraer ще притежава 51% дял в съвместното предприятие, а Boeing ще държи останалите 49%.
Глобалното стратегическо партньорство Boeing-Embraer, в това съвместното предприятие, ще позиционира компаниите в конкуренция на световния пазар, за да доставят по-голяма добавена стойност на клиентите и да стимулират бразилската авиокосмическа индустрия като цяло.

Avia News
Снимка: © Boeing / Embraer
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка