ВВС се включиха в „Rammstein Guard“

Pan.bg 07 окт 2019 | 14:10 views (269) commentaries(0)
img Източник:"Armymedia.bg'';Автор БА

Българските Военновъздушни сили участват в тренировка на сили и средства за противовъздушна отбрана (ПВО) за работа в условия на радиоелектронни смущения „Ramstein Guard Bgr – 2019”, съобщиха от ВВС. Тя се провежда до днес на територията и във въздушното пространство на нашата страна и е под ръководството на Центъра за въздушни операции в Торехон, с участието на Центъра на НАТО за радиоелектронна война. Целта е да се повиши нивото на подготовка и устойчивостта на личния състав от ВВС за действия в условия на радиоелектронни смущения, както и за прилагане на процедурите при взаимодействие с Центъра за въздушни операции – Торехон.
Домакин на „Ramstein Guard Bgr – 2019” е 16-та транспортна авиационна група – Враждебна, която оказва логистична поддръжка на самолет за радиоелектронна борба DA-20 „Falcon”. За първа година в учението се включват екипажи от авиобаза Безмер със самолет Су-25. Те изпълняват съвместни задачи с екипажа на DA-20 „Falcon” и симулират полети за преодоляване и унищожаване на земно базираните средства за ПВО, участващи в тренировката.
Общ ръководител на силите и средствата, които участват в „Ramstein Guard Bgr – 2019” от българска страна, е полковник Пейо Дончев от отдел „Подготовка” в командването на Военновъздушните сили. Тренировката се провежда в изпълнение на „Интегрираната програма на силите на НАТО за електронна борба”. Българските ВВС участват в нея ежегодно от 2009 г.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка