American Airlines планира завръщанет окъм полети на Boeing 737 MAX да се случи в средата на януари 2020 г.

Pan.bg 11 окт 2019 | 13:51 views (403) commentaries(0)
img
Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"

На 9 октомври 2019 г. American Airlines отложи датата, на която очаква да възобнови полетите си с Boeing 737 Max до 16 януари 2020 г., шест седмици по-късно, отколкото се очакваше по-рано. Въпреки закъснението обаче, авиокомпанията изразява оптимизъм във вероятността Федералната авиационна администрация да позволи на самолета да лети преди края на годината. По-рано American Airlines очакваше възобновяване на полетите с 737 Max да започнат на 4 декември 2019 г.

„American Airlines очаква, че предстоящите актуализации на софтуера на Boeing 737 Max ще доведат до повторно сертифициране на самолета по-късно тази година и възобновяване на търговските полети с него през януари 2020 г.“ заяви авиокомпанията. American Airlines и други авиокомпании многократно отлагаха датата, на която очакват 737 Мах да се върне към полети, всеки път отменяйки все повече полети. От American Airlines заявиха, че на 16 януари "се очаква бавно 737 Max да се включи в търговските полети и да увеличава броя на полетите през целия месец и през февруари".

Този ход идва на фона на продължаващата несигурност за това как и кога 737 Max ще се върне в небето. Сигналите предполагат, че FAA може наистина да разраши самолетът да се върне към полети още тази година, както Boeing многократно настояваше. Но регулаторите в другите региони, особено тези в Европа, изразиха колебание да одобрят разрешението на FAA, като предположиха, че различни агенции могат да разрешават полети на самолета по различни времеви рамки.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка