Изтребител Су-27УБК се е разбил в Етиопия

Pan.bg 14 окт 2019 | 10:57 views (1916) commentaries(0)
img Сп. „Клуб КРИЛЕ“, Н.Димов
Scramble Magazine, thereporterethiopia.com


На 11 октомври изтребител Су-27УБК от ВВС на Федерална демократична република Етиопия се е разбил, двамата пилоти са загинали.

Катастрофата е станала почти веднага след излитане от военновъздушната база Debrezeit., разположена на околоп 50 км от столицата Адис Абеба.

Възможна причина за авиационното произшествие е възникване на пожар в един от двигателите при изитане. Самолетът е участвал в тренировките за авишоу по случай завършването на поредния випуск военни пилоти, което е трбвало да се състои на 15 октомври.

Загиналият инструктор е майор Себри Тоик (37 г.), който е на служба във ВВС от 2007 г. Преди това е учил инженерство в университета Jimma, който е напуснал поради любовта си към авиацията. Бил е отличник на курса за военни пилоти.

Назначена е комисия за разследване на причините за катастрофата.


ВВС на Етиопия имат на въоръжение 22 изтребителя Су-27 СК/УБК, които се експлоатират в 5-та и 19-та иае.

ВВС на Етиопия са основани през 1940те годидни с помощта на шведските ВВС. По-късно почечето от летателния и технически състав се е обучавал в САЩ. От началото на 1970-те години до края на Студената война етиопските ВВС са били подпомагани от тези на бившия Съветски съюз.РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Изтребител Су-27УБК се е разбил в Етиопия

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*