Флотът от конвертоплани V-22 Osprey надхвърли нивото от 500 000 летателни часа

Pan.bg 15 окт 2019 | 10:10 views (554) commentaries(0)
img
Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"

На 7 октомври 2019 г. флотът от конвертоплани V-22 Osprey, построени от Bell Textron Inc. и Boeing надхвърли нивото от 500 000 летателни часа. Повече от 375 конвертоплана Osprey са налетели тези часове, включително CV-22 на ВВС на САЩ и MV-22 на морската пехота на САЩ.

„V-22 осигурява ненадминати възможности за Командването на специални операции и на Корпуса на морската пехота и ВВС на САЩ“ заяви полковникът от морската пехота на САЩ Матю Кели, мениджър на съвместната програма V-22. "Влиянието на платформата върху отбраната на нашата страна се вижда чрез широкото й оперативно и хуманитарно въздействие по целия свят“.

V-22 Osprey е единственият в света конвертоплан в производство, позволяващ на военнослужещите да извършват различни мисии в най-трудните оперативни среди. Съвсем наскоро V-22 Osprey бе разгърнат, за да подпомогне усилията за подпомагане в Бахамските острови след урагана "Дориан".

„От доставянето на първия конвертоплан V-22, Bell Boeing гарантират, че нашите мъже и жени в униформа имат този незаменим актив на разположение за защита и за спасяване на човешки животи“ допълни Кристин Хюстън, вицепрезидент, Boeing Tiltrotor Programs и директор на Програмата V-22 в Bell Boeing.

Bell Boeing подкрепя оперативната готовност на V-22 чрез цялостно усилие за поддържане, което включва поддръжка, обучение, представители на място и анализ на полетни данни. Bell Boeing също така работи с програмния офис на V-22 по няколко усилия за подобряване на готовността му. Програмата на Корпуса на морската пехота Common Configuration Readiness and Modernization program (CC-RAM), планът за промяна на конфигурацията на ВВС, както и подобренията по кабелите и подобренията на конструкцията се очаква да повишат готовността на флота от V-22.

„V-22 е една от най-търсените платформи в Министерството на отбраната. Той е чудесно средство за подпомагане на морските пехотинци и въздушните командоси, работещи с тази платформа във всички среди” заяви Крис Гелер, вицепрезидент на програмата V-22 в Bell и заместник-програмен директор в Bell Boeing. „Ние сме поели ангажимент да предоставяме несравнима подкрепа за нашите партньори, като постоянно подобряваме готовността и възможностите на Osprey сега и в бъдеще“.

От 2007 г. V-22 непрекъснато осигурява подкрепа за морските пехотинци и флота, както и на ВВС за специални операции. Трети вариант, CMV-22, е планирано да се присъедини към флота на ВМС през
2020 г.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка