Представяне макета на перспективния южнокорейски изтребител KF-X на международното изложение ADEX-2019

Pan.bg 16 окт 2019 | 17:48 views (754) commentaries(0)
img Livejournal.com
Сп. „Клуб КРИЛЕ“, Н.Димов

От 15 до 20 октомври 2019 г. в Южна Корея се провежда поредното издание на Сеулското международно аерокосмическо и на отбранителната промишленост изложение ADEX-2019. Изложението демонстрира впечатляващ прогрес на Rепублика Корея в развитието на военна техника и военно производство, южнокорейците възнамеряват да повторят същите успехи, постигнати в други отрасли.

Особено впечатление прави не само създаването на нови образци въоръжение, но и стремителното развитие в производството на подсистеми, коплектуващи изделия, конструктивни материали и т.н., което првръжа Южна Корея една от водещите страни в света във военнатапромишленост.

Едно от основните събития на ADEX-2019 е представянето на макета в мащаб 1:1 на перспективния южнокорейски изтребител KF-X, създаван с водещата роля на авиостроителната корпорация Korean Aerospace Industries (KAI).

В края на септември агенцията по отбранителна аквизиция към МО на Южна корея офоциално обяви, че технческият проект за изтребителя KF-X е окончателно одобрен и съответства на всички изисквания на на ВВС, което позволява да се премине към следващия етап – построяване на първия опитен образец от KAI, което започва през този месец.

Първият полет се предвижда за 2022 г., а начало на серийното прозиводство – за 2026 г. 65% от компонентите и възлите на KF-X от първите серии Block 0 и 1 трябва да се произвеждат в Южна Корея, а след това този процент трябва да нарастне.


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Представяне макета на перспективния южнокорейски изтребител KF-X на международното изложение ADEX-2019

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/5 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка