Военнослужещите от 68-а бригада „Специални сили“ демонстрираха висок професионализъм при изпълнение на парашутни скокове над Пловдив, приземявайки се в самия център (СНИМКИ)

Pan.bg 16 окт 2019 | 20:14 views (3220) commentaries(0)
img Сп. „Клуб КРИЛЕ“, Н.Димов

Вчера следобяд се проведоха втори тренировъчни полети над Пловдив за авиошоуто в рамките на кампанията „Бъди войник“ .
Отработени бяха почти същите елементи, както на първата тренировка (http://www.pan.bg/view_article-1-497981-trenirovychni-poleti-nad-plovdiv-za-avioshouto-v-ramkite-na-kampaniyata-bydi.html), но с по-голяма реалистичност.т. Този път командосите от 68-а бригада „Специални сили“ изпълниха скоковете над централната част на града и извърших ювeлирно презимяване непосредствено пред Военния клуб и сградата на общината (бившия „Партиен дом“).

В репетицията отново не участваха изтребителите МиГ-29 и УБС L-39ZA, които утре, 17 октомври, ще са едни от 'гвоздеите' на програмата, демонстрирайки в продължение на десет минути изпълнение на въздушни фигури над Пловдив.

Ето каквосъобщават от МО за мероприятията през утрения ден:
От 16.00 ч на площад „Централен“ в град Пловдив ще бъде разположена информационна борса за набиране на войници и матроси за Българската армия. На нея са представени с информационни материали Сухопътните войски, ВВС, Военноморските сили, ССО, Регионалната служба „Военна полиция“, НГЧ, Централното военно окръжие. Присъстващите ще могат да се запознаят с възможностите, условията и сроковете за кандидатстване и постъпване на служба в Българската армия. В информационната борса участват и представители на Националния военен университет „Васил Левски“, които ще разясняват условията за прием и обучение във висшето военно училище.

По същото време над площад „Централен“ ще се проведе динамичен показ на военнослужещи от ВВС от авиобазите в Крумово и Граф Игнатиево. Показът включва изпълнения на различни видове задачи, сред които: разузнаване и атака по земна цел, мисия по търсене и спасяване, симулиране на въздушна цел, мисия Air Policing и др. В него ще участват хеликоптери Ми-24 и Кугър, самолети L-39 ZA, C-27J, МиГ-29, Ан-2.

Военнослужещи от ССО ще изпълнят парашутни скокове, както и други задачи от бойната и физическа подготовка като: спускане по способа „бързо въже“ от хеликоптер, стрелба с маркиращи боеприпаси, военни ръкопашни техники, демонстрация по неутрализиране на терористи и освобождаване на заложник и др.

От 18.30 ч във Военния клуб в Пловдив започва традиционният концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Представителния духов оркестър на ВВС. Концертите на „Бъди войник“ са своеобразен жест към граждани и гости за дългогодишната подкрепа, взаимното уважение и неразривната връзка между армията и обществото. В концертите на „Бъди войник“ звучат обичани бойни маршове, патриотични и модерни
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
музикални произведения на изявени български изпълнители от Представителния ансамбъл на Въоръжените сили. Към тях ще се присъединят и местните групи Клуб по спортни танци „Парадайз Данс“, танцова формация „Етноритъм“ и модерен балет „Електра“. „Бъди войник“ се реализира с любезното съдействие на Община Пловдив.

Преди началото на кампанията „Бъди войник“, от 15.30 ч в присъствието на военнослужещи и цивилни служители от гарнизон Пловдив ще бъде отслужен благодарствен молебен.
Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Военнослужещите от 68-а бригада „Специални сили“ демонстрираха висок професионализъм при изпълнение на парашутни скокове над Пловдив, приземявайки се в самия център (СНИМКИ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/16 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker