Warning: getimagesize(https://aviationweek.com/site-files/aviationweek.com/files/uploads/2019/06/21/FCAS_3_DassaultAviation.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 186

SCAF/FCAS: напредък в програмата за демонстратора

Pan.bg 17 окт 2019 | 12:39 views (273) commentaries(0)
img Френският министър на въоръжените сили, г-жа Флоранс Парли анонсира, че преговорите с Германия по програмата SCAF напредват. Вчера министър Парли обяви на своята страница в Tweeter, че преговорите с Германия за съвместните проекти в сектора на отбраната са дали добри резултати. Както изглежда, двете страни са постигнали споразумение за експорта на такива системи, включително SCAF. Това се оказва истинско предизвикателство за индустриалците, участващи в тези програми, защото те могат да намерят нови възможности за бизнес и да поддържат дейността си.
„Основно решение, което действа на взаимно доверие: днес беше сключено споразумение между Франция и Германия. То позволява експортът на техника и оборудване в рамките на нашето сътрудничество. Съществен етап за спокойно изграждане на една Европа със свои собствени амбиции за отбрана“, заяви министърът в своята страница в Twitter.
Успоредно с това Флоранс Парли се върна към демонстрационния проект за NGF (New Generation Fighter), изтребител от ново поколение, основата на бъдещата система за въздушен бой (SCAF / FCAS). "Договорът за стартиране на проучванията за демонстратор трябва да бъде подписан през януари 2020 г.", каза тя. Първият полет трябва да бъде изпълнен през 2026 г. "Този перспективен боен самолет и дроновете, които ще го придружават, ще влязат в нашите сили до 2035/2040 г.", каза Флоранс Парли.
Тези френско-германски разговори се проведоха в рамките на съвета на министрите, вчера. Анонсите, които бяха широко очаквани от индустриалците, Dassault Aviation и Airbus, като припомниха важността на конкретизирането на проекта за NGF и да се придвижи бързо, за да бъде спазен графикът. Анонсът на договора за демонстратор трябваше да се случи по време на авиокосмическиа салон в Париж, след подаването на офертите от индустриалците, след това се очакваше за края на лятото. При липсата на официален договор и двамата индустриалци призоваха френското и германското правителство да продължат преговорите си, за да постигнат по-бързо споразумение по проекта SCAF. Това сътрудничество е свързано и с основната бойна програма MGCS (main ground combat system) и Eurodrone (drone Male).
„Перспективните технологии трябва да бъдат разработени в момента, за да бъдат тествани и сертифицирани в полет. Тази фаза е от съществено значение за избягване на рисковете и тяхното предвиждане при такива нови разработки. Ето защо правителството и индустрията се договориха да започнат етап на
развитие на демонстратор възможно най-скоро. [...] Следващият френско-германски съвет на министрите трябва да послужи като катализатор на това общо желание и да придвижи по-бързото стартиране на тази фаза за демонстратора", апелират от Airbus и Dassault Aviation. Това желание беше чуто от правителствата и трябва да се реализира бързо.

BOQUET Justine / AIR&COSMOS
Снимка: © Dassault Aviation
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker