Заслужено признание - проф. Любомир Алексиев от ВМА с приз „Лекар на 2019 г.“

Pan.bg 22 окт 2019 | 13:27 views (1839) commentaries(0)
img
Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"
на снимката проф. Алексиев е във вляво

На церемонията „Лекар на годината 2019 г.“, открита от председателя на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров и в присъствието на Кирил Ананиев, министър на здравеопазването; Жени Начева, зам.-министър на здравеопазването и председател на Надзорния съвет на НЗОК; д-р Бойко Пенков, зам.-министър на здравеопазването; началникът на ВМА генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS; д-р Даниела Дариткова - председател на парламентарната комисия по здравеопазване в НС и доц. Диана Ковачева, Омбудсман на Р България, бяха връчени годишните награди на БЛС.

В категорията „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“ бе отличен проф. Любомир Светославов Алексиев, част от екипа на Научно-приложен център по военномедицинска експертиза, авиационна и морска медицина към ВМА.

Вече над 20 години той работи за съсловната организация и подобряване името и мястото на българския лекар. Бил е председател и член на Контролната комия към Централното управление на БЛС.

В професионалната си визитка има записани редица отговорни длъжности, в това число и заместник-началник на ВМА. Научните му изследвания са фокусирани върху основните проблеми на авиационната медицина, организация на военномедицинската експертиза за годност за военна служба (включително за участие в мисии зад граница), ролята, мястото и задачите на авиомедицинската евакуация при медицинското осигуряване на Въоръжените сили на Република България.

ЧЕСТИТО!
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка