Новият Pilatus PC-12 NGX - най-добрият турбовитлов бизнес самолет в света - по-добър от всякога (ЕКСКЛУЗИВНА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 22 окт 2019 | 14:39 views (1749) commentaries(1)
img
Димитър СТАВРЕВ
сп.- "Клуб КРИЛЕ"На 22 октомври 2019 г. по време на Националната конференция и изложение за бизнес авиация (NBAA-BACE) в Лас Вегас (САЩ) швейцарската самолетостроителна компания Pilatus представи за първи път на най-модерния си многофункционален еднодвигателен турбовивитлов самолет в сектора - PC-12 NGX.

Чисто новият PC-12 NGX включва подобрен двигател, по-интелигентна авионика и изцяло преработена кабина с по-големи илюминатори, с което това той става трето поколение на модела PC-12 и най-модерният еднодвигателен турбовитлов самолет досега. Въз основа на опита, събран от световната флота на PC-12 от над 1700 самолета с повече от 7 милиона полетни часа плюс поддръжката на водещата в индустрията компания Pilatus, новият PC-12 NGX носи най-новите технологии на пазара на турбовитлови двигатели.

Доказана технология на двигателя с цифрово управление
Оперирането с един турбокомпресорен двигател изисква доказана мощност и в основата на новия PC-12 NGX е турбовитловият двигател PT6E-67XP от Pratt&Whitney Canada. Този подобрен двигател разполага с електронна система за управление на стъпката на витлата на двигателя, включително Full Authority Digital Engine Control (FADEC) - първи в света в този пазарен сегмент. Освен това новият режим на ниска скорост на витлото води до значително намаляване на шума в кабината за по-голям комфорт на пътниците. Новият турбокомпресорен двигател позволява на PC-12 NGX да постигне максимална пътна скорост от 290 KTAS (537 километра в час). PC-12 NGX също така добавя разширени функции като режим Prist®-free, защитаващ горивото от замръзване при много ниски температури.

"Смарт" среда в пилотската кабина
PC-12 NGX може да се похвали с редица нови функции за пилота - Системата Advanced Cockpit Environment (ACE ™) от Honeywell, вдъхновена от реактивния PC-24, осигурява подобрена авионика. В друг дебют за пазарния сегмент, Pilatus комбинира силата на устройство за управление на курсора с многофункционалността на на тъч скрийн контролер в наистина професионално приборно табло. Цифровият контрол на автоматичното подаване на газта, т.е. автоматично регулиране на тягата, намалява натоварването на пилота за по-голяма безопасност и гарантира автоматична оптимизация на мощността във всяка фаза на полета.

Нова кабина с по-големи илюминатори
Площта на илюминаторите на салона са увеличени с 10%, за да се подобри усещането на пътниците на PC-12 NGX и да се осигури повече естествена светлина. Правоъгълната форма на новите илюминатори, също адаптирана от реактивния PC-24, и тъмната рамка
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
на предно стъкло създават характерно присъствие на PC-12 NGX на стоянката.

Подробности в бр. 6/2019 на българското авиационно списание "Клуб КРИЛЕ"

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Новият Pilatus PC-12 NGX - най-добрият турбовитлов бизнес самолет в света - по-добър от всякога (ЕКСКЛУЗИВНА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 3/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Станко 23 окт 2019, 13:36
   
  2
   
  0

  Смарт? Ние, българите, използваме думичките "умен", "интелигентен".

Напиши коментар

Задължителни полета*