Американски бомбардировач В-52Н е имитирал бомбардировка на Крим

Pan.bg 23 окт 2019 | 12:37 views (490) commentaries(1)
img livejournal.com
Сп. „Клуб КРИЛЕ“, Н.Димов

Американски стратегически бомбардировачи, прехвърлени във Великобритания с цел „интеграция и подготовка за взаимодействие с европейските партньори и съюзнициЮ, са извършили тренировъчни полети над акваторията на Черно море, в това число е проведена имитационна атака срещу Крим. За това съобщава командването на ВС на САЩ в европа в прессъобщение.

В съобщението се казва, че двойка стратегически бомбардировачи В-52Н Stratofortress са извършили тренировъчен полет над акваторията на Черно море. Самият полет е бил с продължителност от 12 часа, като екипажите са отработили редица задачи, в това число и съвместни с ВС на Румъния, Украйна и Грузия. Един от бомбардировачите се е приближил до Крим и е имитирл атака по обекти, разположени на полуострова.

Полетът на двата амеерикански бомбардировачи е извършен на 19 октомври.

Може да се отбележи, че подобни имитационни атаки от страна на американски бомбардировачи по руски цели не са новост. През пролетта на 2019 г. няколко В-52Н са имитирли атака по база на Балтийския флот в Калининградска област, при това без да влизат в зоната на действие на руската ПВ
О.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Borei 23 окт 2019, 12:52
   
  4
   
  1

  А сега Русия или Китай да тренира недалеч от САЩ нападение на Ню Йорк или Вашингтон!?

  Да ги видим, как ще реагират пък САЩ на такава "миролюбивост" и опит за "сдържане" ?

  Тези ще скочат като ужилени, могат и ТСВ да направят, нали? А защо тогава Русия да ги търпи още, на 12 000 км от тяхната страна да тренират нападение на друга страна?
  И те наистина са били "миролюбиви"? И цялото Нато "мисли само за отбрана"? Милитаризираха цяла Европа вече с цел да има мир? Е, защо отработват нападение тогава?

  Е, ако сега се е случила някаква грешка, между военните на Русия и тези сащиянски самолети и се стигне до голяма касапница в света, то кой е виновен?
  "Руската агресия" сигурно? Руски ТУ-160 са имитирали нападение на САЩ? И онези не са издържали и са направили нещо?

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker