НА 12 НОЕМВРИ 2019 Г. НА ЛЕТИЩЕ "СОФИЯ": ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА НА АВИОИНЖЕНЕРА ГЕОРГИ ЗАРЕВ - "РАЗКАЗИ ЗА ЧЕТЯЩИ ХОРА" (ИЗДАДЕНА ОТ "ЕЪР ГРУП 2000)

Pan.bg 11 ное 2019 | 11:01 views (1131) commentaries(0)
img
На 12 ноември 2019 г. от 17,30 часа в Клуба на авиацията на Терминал 1 на летище „София“ Георги Зарев и издателство „Еър груп 2000“ организират представяне на новоизлязлата книга „Разкази за четящи хора“. Тя е сборник с 24 разказа на съвременна тематика.
Всичките 24 разказа, и по-кратките и по-дългите, са истински бисери и всеки блести с различна светлина. Стилът е лек и много приятен, чувството за хумор - много тънко и интелигентно.
Във всеки разказ, независимо каква история разказва, авторът изгражда пълнокръвни образи на своите герои, като освен конкретните ситуации в които те попадат, много деликатно засяга и техните психологически и морално етични възгледи или въпроси които ги вълнуват. Всеки разказ те кара да поспреш и да се замислиш над това, което авторът толкова тънко е прокарал чрез действията и мислите на героите.
След края на всеки разказ ти се иска да продължиш със следващия, след него следващия и така до края - на един дъх.
Книгата е наречена „Разкази за четящи хора“, но по-скоро е за мислещи и хора, чувствителни към емоцията и проблемите на личността и обществото като цяло.
Ще се радваме да ви посрещнем на 12 ноември 2019 г. от 17,30 часа в Клуба на авиацията на Терминал 1 на летище „София“!

---------------------------------------------------------
Биография на Георги Зарев
Роден е в София в кв. „Хаджи Димитър“. Начално образование завършва в 42-ро ЕСПУ , а средното в техникум „Киров“. След завършването му е изпратен като трудовак в Строителни войски поради „отрицателно отношение на баща му към народната власт“.
През 1968 г. постъпва на работа в авиокомпания „Булер“ като авиотехник. През 1970 г. напуска и постъпва като електротехник на кораб в „Океански риболов“. От 1972 г. се завръща в авиокомпания „Балкан“, отново като авиотехник.
От 1973 г. до 1979 г. учи задочно във ВНВВУ „Георги Бенковски“ (Долна Митрополия). Завършва като авиоинженер по електро-, радио- и приборно оборудване.
В периода от 1981 г. до 1984 г. работи като авиоинженер и сменен инженер по електрооборудване в а/к „Балкан“. През 1991 г. изучава в Тулуза (Франция) самолет Airbus 320 и получава квалификация „авиоинженер по авионикс“. През 1994 г. със съглието на ръководството на а/к „Балкан“ работи 6 месеца за ирландската авиокомпания „Транслифт“ във Франкфурт. След завръщането му е назначен на позиция Ръководител
Maintenance control center, в който работят 52 авиоинженери, ръководещи техническото обслужване на самолетите.
От април 1995 до началото на 1998 г. работи в Тайван и Ханой (Виетнам). През 1998 г. се завръща в а/к „Балкан“ като инженер по авионикс. През 2001 г. става Технически директор на а/к „Балкан“, която е в несъстоятелност. С помощта на синдиците полетите са възстановени с един Ту-154М, а в последствие броят им се увеличава. След смяната на правителството, са сменени и синдиците и компанията се срива. След проваляне отдаването под наем на авиотехническата база, синдиците искат от него да уволни 500-те служители на базата. Георги Зарев отказва и през 2002 г. напусна „Балкан“ и замина отново за Виетнам. Работи там 7 месеца и в края на 2002 г. се завръща в България. Започна работа в Института по въздушен транспорт по внедряване на процедурите на Joint Aviation Authority в техническото обслужване на самолетите в България. През периода до 2007 г. работи като експерт-контрактор в няколко проекта на Airbus, както и в British Airways, Cyprus Airways, Toulouse , Shanghai China.
През 2007 г. е приет на работа в Lufthansa Technik като мениджър проекти, а впоследствие продължава като „Координатор проекти“. На тази длъжност и и в момента.
През 2014 г. излиза първата му книга „Диаманти в боклука“, която предизвиква силен читателски интерес.
През 2019 г. издателство „Еър груп 2000“ издаде втората му книга „Разкази за четящи хора“.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка