Dubai airshow 2019 - C-390 ще носи името Milenium

Pan.bg 19 ное 2019 | 15:34 views (499) commentaries(0)
img
Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"

На 18 ноември 2019 г. Boeing и Embraer обявиха съвместното си предприятие за насърчаване и разработване на нови пазари за многофункционалния военнотранспортен самолет C-390, който вече ще носи името Millennium. Новата компания ще носи името Boeing Embraer-Defense. Организацията ще функционира само след като съвместното предприятие на дружеството получи регулаторни одобрения и изпълни условията за закриване.

„Boeing Embraer–Defense ще надгради историята на сътрудничеството на нашите компании в търговското и отбранителното аерокосмическо пространство, за да отключи значителна стойност за C-390 Millennium, когато той влизе в експлоатация и стане следващото поколение на военнотранспортните самолети“ заяви Марк Алън, президент от Boeing в Boeing Embraer Partnership and Group Operations.

C-390 Millennium е тактически транспортен самолет, предназначен да постави нови стандарти в своята категория, като същевременно предоставя най-ниската цена на жизнения цикъл на пазара. Самолетът осигурява въздушен транспрот и въздушна мобилност в реактивната епоха с повишена мобилност, здрав дизайн, по-голяма гъвкавост, най-съвременна доказана технология и по-лесна и по-ефективна поддръжка. C-390 Millennium може да изпълнява различни мисии, като въздушно дозареждане, превоз на товари и войски, превоз и стоварване на парашутисти, търсене и спасяване, гасене на пожари и хуманитарни мисии.

„Името на нашето съвместно предприятие представлява силното партньорство между Embraer и Boeing, което ще засили глобалната конкурентоспособност на този невероятен самолет и ще разшири целевите пазари, развивайки и генерирайки по-голяма стойност за програмата C-390 Millennium, за да предложи най-доброто за нашите бъдещи клиенти" сподели Джаксън Шнайдер, президент и изпълнителен директор, Embraer Defense & Security.

C-390 Millennium получи гражданското си сертифициране от Бразилската национална авиационна агенция (ANAC) през 2018 г. и сега е в серийно производство. През август 2019 г. Португалия подписа договор за закупуване на 5 самолета с планирани доставки за 2023 г. Бразилските ВВС (FAB) получиха първия си самолет на 4 септември 2019 г. Предвижда се доставката на втория самолет на бразилските ВВС да е през четвъртото тримесечие на 2019 г.

Embraer ще има 51% собственост в Boeing Embraer-Defense, като Boeing държи останалите 49%. Партньорството C-390 Millennium е едно от двете планирани съвместни предприятия между компаниите. Boeing Brasil-Commercial ще бъде съвместно предприятие, включващо търговските авиационни операции на Embraer, като 80% са собственост на Boeing и 20% са собственост на Embraer. И двете съвместни предприятия остават обект на регулаторно одобрение
и обичайни условия за закриване. Компаниите очакват сделката им да приключи в началото на 2020 г.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка