НАТО определя космоса за област на военни действия

Pan.bg 19 ное 2019 | 15:41 views (439) commentaries(4)
img
news.bg


Утре министрите на външните работи ще завършат подготовката за срещата в Лондон. Срещата на лидерите е навременна. Не на последно място, защото се задават въпроси за силата на трансатлантическите отношения. Наистина има различия между съюзниците по редица различни въпроси, коментира генералният секретар на БАТО Йенс Столтенберг.

Той допълва, че това са търговията, климата, ядрената сделка в Иран и наскоро ситуацията в Североизточна Сирия. Но различията и съмненията между съюзниците не са нови. Въпреки тях, НАТО става по силно през последните седемдесет години и ние продължаваме да осигуряваме сигурност за почти 1 милиард души.

По думите му, засилваме нашата възпираща сила и отбрана с повече сили при по-голяма готовност. В крайна сметка да бъдеш част от силен трансатлантически алианс е в национален интерес на всяка една от нашите държави.

Според него, всичко, което правим, трябва да бъде подкрепено от справедливо споделяне на тежестта. В бързо променящ се свят НАТО продължава да се адаптира към стратегическите предизвикателства.

И утре ще направим още една важна стъпка. Очаквам министрите да се съгласят да признаят космоса като оперативна област, наред с въздуха, сушата, морето. Космосът е от съществено значение за отбраната и възпирането за Алианса. За ранно предупреждение, комуникация и навигация, допълва той.

В момента около 2 000 сателита обикалят около Земята. Около половината са собственост на държави от НАТО. Така че признаването на космоса като оперативна област ще бъде ясен знак, че продължаваме да укрепваме нашата възпираща сила и отбрана във всички области, обяснява Столтенберг.

Нашата работа за противодействие на хибридните заплахи също ще бъде на дневен ред. Съюзниците се активизират, включително с нови базови изисквания за устойчиви далекосъобщения, включително 5G. И първият ни контрахибриден екип за поддръжка е в Черна гора тази седмица, коментира той.

НАТО ще обсъди и други стратегически въпроси, включително Русия, последиците от възхода на Китай, бъдещето на контрола върху оръжията и енергийната сигурност.

НАТО е единственият форум, който обединява нации от Европа и Северна Америка, за да отговори на стратегическите предизвикателства за сигурността. НАТО остава единственият гарант за европейската и трансатлантическата сигурност. И отговорност на всеки от нас е да поддържа и укрепва нашето единство. За да осигурим надеждно възпиране и защита за всички нас, обяснява Йенс Столтенберг.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  Borei 19 ное 2019, 16:40
   
  5
   
  1

  Обявете го и него!

  То "Буран" и "Спиралата" много лесно ще бъдат възобновени. А "Пересвет" и "Нудол" ще ви унищожат или извадят от строя спътниците.
  И няма да има никакво спасение за вас!

  Военното им предназначение ("Буран" и "Спиралата") си важи и днес! Всичката документация и технологичните процеси се знаят, някои от заводите още ги има.
  Само трябва да се възстановят, но днес даже ще са с още по-добри качества. Има нови материали, нова електроника и по-мощни заряди, по-голяма точност на попаденията.
  Не разбрахте ли вече, че англо-саксонският световен ред си отива? Колкото и да се напъвате още, на ред идват Русия и Китай. А вие ще бъдете изядени от чернилките, които сами пуснахте при жените си! Глупаци такива!

 2. #2
  Borei 19 ное 2019, 16:47
   
  4
   
  1

  Спиралата


 3. #3
  Анализатор 20 ное 2019, 10:36
   
  0
   
  2

  Всички знаем че съвесткия часовник е най-бързия в света, но явно при Борей плавно преминава в руския ....

  А руснаците ще възстаноят Буран и Спиралата когато американците възстановят совалката и аполо програмата.

 4. #4
  САМО НАПРЕД 20 ное 2019, 17:47
   
  1
   
  1

  Отговор на коментар: #3

  Анал-Лизаторе,ВСИЧКИ ЗНАЕМ,ЧЕ си нато-П€НД€Л!:))

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка