Русия показа на САЩ ракетната система "Авангард", засега в Русия. Комплексът ще бъде приет на въоръжение през декември 2019 г. (СНИМКА, ВИДЕО)

Pan.bg 27 ное 2019 | 12:11 views (3676) commentaries(8)
img
Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"

На 26 ноември 2019 г. руските военни демонстрираха на американските специалисти ракетната система „Авангард“ с планиращ хиперзвуков блок. Това съобщиха във вторник в руските военни.

"Като част от прилагането на Договора между Руската федерация и САЩ относно мерките за по-нататъшно намаляване и ограничаване на стратегическите нападателни оръжия, от 24 до 26 ноември 2019 г. пред американският инспекционен екип се проведе демонстрация на ракетната система "Авангард" с хиперзвуков планиращ блок" се казва в съобщението. Както уточни МО на РФ, страната е демонстрирала най-новите оръжия, за да поддържа жизнеспособността и ефективността на Договора за СТАРТ.

По-рано руското външно министерство коментира, че ракетните системи "Сармат" и "Авангард" не противоречат на договора СТАРТ.

"Авангард" ще застъпи на бойно дежурство през декември, добави отбранителното ведомство. "Разгръщането на тази ракетна система на бойно дежурство е планирано за декември 2019 г." се казва в съобщението.

По-рано източник във военно-промишления комплекс заяви пред ТАСС, че първите две междуконтинентални балистични ракети УР-100Н УТТХ, оборудвани с ядрен планиращ блок "Авангард", ще бъдат на опитно-бойно дежурство в края на ноември - началото на декември 2019 г. в Домбаровската дивизия на РВСН. Както ТАСС съобщи през октомври миналата година, по думите на друг източник в отбранителната промишленост, два полка "Авангард", с по шест ракети в силози всеки, трябва да постъпят в бойно дежурство във въоръжените сили на РФ.

През декември 2018 г. командирът на РВСН Сергей Каракаев отбеляза, че първите комплекси „Авангард“ ще поемат бойно дежурство през 2019 г. в състава на Домбаровската дивизия в района на Оренбург.

За комплекса "Авангард"
"Авангард" е стратегически комплекс с междуконтинентална балистична ракета, оборудвана с планираща бойна глава. Според открити източници, тя е разработена от НПО "Машиностроене" (град Реутов, Московска област) и е тествана от 2004 г. насам. Блокът е в състояние да лети в плътни слоеве на атмосферата със скорост над 20 Мах (скорост на звука), маневрирайки по маршрута и по надморската височина с цел преодоляване на противоракетната отбрана на противника.

За първи път на 1 март 2018 г. руският президент Владимир Путин говори за това оръжие в посланието си до Федералното събрание. В края на 2018 г. на колегиума на МО на Руската федерация президентът Путин отбеляза факта на старта на масовото производство на ракетната система "Авангард". Тогава
Путин подчерта, че "Авангард", заедно с ракетите "Сармат", комплексите "Кинжал" и "Пересвет", многократно увеличават потенциала на армията и флота, като по този начин "надеждно и безусловно гарантират сигурността на Русия за следващите десетилетия".

На снимката: Хиперзвукова ракетна система "Авангард"
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 8

 1. #1
  Borei 27 ное 2019, 13:08
   
  24
   
  4

  "Авангард" се движи в плазмена обвивка.
  Както е известно, плазмата го "прави невидим" за някои честотни диапазони. В оптическият е виден, но скоростта му е огромна...
  Плазмата му позволява да прави и по-резки отклонения на високи скорости, както извънземните с техните летателни апарати в нашата атмосфера.
  И са достигани при изпитанията скорости от порядъка на 27 Маха в атмосферата.

  Беше предназначен първоначално да има 100 Мегатонов термоядрен заряд! Но след това решиха, че е лудост. И никой не знае, какво ще стане със земята, ако я ударят два полка "Авангард", с по шест ракети всеки ЕДНОВРЕМЕННО и то всяка бойна глава с по 100 Мегатона? И няма значение къде, САЩ или Европа!!!
  Но при една евентуална такава война, ще има и още такива мощни взривове по цялата земя!!! За това е лудост, да се работи с такива енергии!!!

  Най-силният взрив до сега е направил СССР 1961-ва г. "Царь-бомба", с някъде около 60 Мегатона, но не са много сигурни, колко е било!

  "Измеренная мощность взрыва (58,6 мегатонны) заметно превысила проектную (51,5 мегатонны). Есть сведения, что по первоначальным данным мощность взрыва АН602 была существенно завышена и оценивалась величинами до 75 мегатонн[25]."

  https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D0%B0%D1%80%D1%8C-%D0%B1%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B0

  И е всяло ужас тогава. Е, днес сме 2019 г., почти след 60 години! Възможностите за унищожение са нарастнали многократно!

  Във всеки случай вече се знае, че война САЩ-Русия, с или без Натото е невъзможен сценарии! И само лудите се опитват да правят някакво си "сдържане от заплаха"!!! Дрънкат оръжие в Черно море и по руските граници! Е, то само едно такова "показно", един "Авангард" да удари някъде по света и ще се вразумят веднага! Ама защо да се стига до там???

 2. #2
  Цивилен отстрани 04 дек 2019, 23:09
   
  3
   
  5

  Ееее.. Едва ли авнгарда може да носи 100мегатона. Цар бомба е около 60 с опция за повече и тежи много - 26тона. Сармата, който е много мощен носи 10 тона вреден товар - и това е супер постижение за МБР... Авангарда се носи от ракета от такъв клас значи максимум 10т. Самия апарат си има собствена маса...... Оцени, колко може да тежи бойната глава.... Това което казваш е куха, та дрънка... Авангарда си има достойнства, но не бива да му се приписват чудеса!

 3. #3
  Borei 05 дек 2019, 10:49
   
  9
   
  3

  Отговор на коментар: #2

  "Авангадра" е система от ядрени, бойни глави! Не е само една!
  Второ, от 1961-ва г. до днес ядрените физици са напреднали доста и възпламеняването на термоядрен взрив, става вече не с Уран, а с Плутоний.
  Трето, "Цар бомба" са й намалили мощността, за да няма голямо заразяване от радиацията. Първоначално е било планирано да е около 100 Мегатона.
  Конструкцията тогава е била сравнително примитивна, в сравнение с днес.

  "АН602 имела трёхступенчатую конструкцию: ядерный заряд первой ступени (расчётный вклад в мощность взрыва — 1,5 мегатонны) запускал термоядерную реакцию во второй ступени (вклад в мощность взрыва — 50 мегатонн), а она, в свою очередь, инициировала ядерную «реакцию Джекила-Хайда» (деление ядер в блоках урана-238 под действием быстрых нейтронов, образующихся в результате реакции термоядерного синтеза) в третьей ступени (ещё 50 мегатонн мощности), так что общая расчётная мощность АН602 составляла 101,5 мегатонны[18].

  Испытание полного, 100 Мт варианта бомбы было отвергнуто по причине чрезвычайно высокого уровня радиоактивного загрязнения, которое она должна была вызвать[19]. А. Д. Сахаров предложил использовать во вторичном модуле бомбы ядерно-пассивный материал вместо U238, что снизило мощность до 50 Мт .."

  Сравни само, преди 30 г. мобифони имаха само мутрите и какви бяха те? А 1961-ва г. на много места в СССР и България не е имало даже и обикновенни, домашни телефони! А днес сме свързани с цял свят всичките, дори и децата имат вече 8-ядрен процессор в джоба си!

  А военните технологии са водещите в света за сега!

 4. #4
  Цивилен отстрани 05 дек 2019, 16:45
   
  2
   
  6

  Физиката е физика. Колкото и да стават малки ядрените устройства си имат лимит. Нямат нищо общо с електрониката. Туй за цар бомба го знаем вече.... Но какъв е смисъла от такива короновани величия... Теоретично би трябвало да се направи първо конвенционална бойна глава.По-лесно е. Примерно ракета с моноблочна глава... Ама няма такава... Тука се заговори и а извънземни.... Ехеее...

 5. #5
  Borei 05 дек 2019, 19:09
   
  5
   
  4

  Отговор на коментар: #4

  "Тука се заговори и а извънземни.... Ехеее..."

  Военните най-често се сблъскват с неземни апарати. Какви са, за сега не се знае толкова добре, понеже случаите са изключително много и различни.

  Показателен е случаят през 1967 година в САЩ! Били приели решение да изпратят атомни ракети във Виетнам, за да решат окончателно войната най-после!
  НО, се оказало, че след даване на старта, нито една ракета не е излетяла. Но заповедта си е заповед. Решили тогава да прехвърлят изпълнението на една друга военна база, дето имало същите ракети. И там ракетите не стартирали, макар че другата база била на доста голямо разстояние от първата... Оказало се, че и в двата случая, малко преди старта над военните бази имало някакви НЛО и светели с лъч, към силозите с ракетите... Видяли ги войниците. Документирано е!

  Друг път подводничарите и моряците са наблюдавали как от водата изскачат цигарообразни предмети, доста големи и с огромна скорост изчезват в небето. Някои такива наблюдения са разсекретени вече...

  Има случаи, пилоти ги наблюдават и електрониката на самолетите им нарушава работата си, но наземната техника изобщо не ги засича. Друг път на радарите ги виждат, но скоростите с които тези "летят" и правят маневри, за наши летателни апарати са невъзможни!

  Под "извънземни" са разбират предмети или техники, летателни апарати, които не принадлежат на нито една страна на земята, но се наблюдават. Те много бързо се опознават по невероятните скорости, ускорения, внезапно появяване и изчезване, като нарушават познатите ни закони на физиката до сега! При "среща" на наши военни самолети, подводници, кораби и т.н... с такива (НЛО), обикновенно се случват странни неща с нашата техника. Дори има понякога и "изкривяване" на времето, избързване или процесите протичат по-бавно в тези зони!

  Естествено, такива неща сме свикнали да четем само от съмнителни източници, но военните не се шегуват. Както в СССР, така и в САЩ е имало специални подразделения, които са изучавали появяването на такива обекти, тяхното поведение, изследвали са степента на опасност, произтичаща от среща с такива!
  И то е ясно! В стратегическа подводница напр. се намират много ядрени ракети. Ако такива НЛО се намесят и ги изстрелят, то могат да предизвикат ТСВ!

  В град Петрозаводск, околностите му, още по времето на СССР е паднал такъв обект и изгорял. Но преди това светел с някакъв лъч по сградите и на много апартаменти и офиси стъклата им имали пробити малки отвори, все едно че много мощен лазер ги е пробил от разстояние....
  На другият ден дошли няколко такива летателни апарати и търсели из района падналият летателен апарат. Но това не са били летателни апарати от армията на СССР. А също и на никоя друга земна страна. Тези тогава са ги наблюдавали стотици обикновенни граждани, но и службите.

 6. #6
  volxov5 05 дек 2019, 23:20
   
  0
   
  3

  Тука се заговори и а извънземни.... Ехеее...

  Има нещо вярно.

  ФБР призна посещения от други измерения (ДОКЛАД)

  https://vault.fbi.gov/UFO/UFO%20Part%201%20of%2016/view

  Малко старичък .

  p.s

  Какво мислиш за клонирането,на техника и хора ??


  Клонингите на хора съществуват и отдавна са между нас? (видео)  ``Всички процедури за клониране на Lil Buu сa проведeни в Канада, a според системата, приета в Clonaid, той e получил определен номер (но Lil Buu отказва да го съобщи).``

 7. #7
  Анализатор 11 дек 2019, 10:07
   
  0
   
  0

  vlad tv е най-достоверняи източник на информация, който може да съществува.
  А "извънземните на FBI", са някакви разкази на очевидци от 1947ма

 8. #8
  volxov5 14 дек 2019, 19:54
   
  0
   
  0

  е най-достоверняи източник на информация

  Малко се съмнявам.
  За начало,зaпочнeтe от Име,Прези ме и Фамилия.
  Разберeтe ,къде има

  Гласни и Heсъгласни букви

  Всяка буква има число,после продължитe с ЕГН.
  Там също има формула или шифър.
  Това е за начално училище

  https://peshakoffstudio.com/

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка