РИА Новости: Руският вицепремиер допусна възможността Сърбия да закупи С-400

Pan.bg 05 дек 2019 | 05:40 views (561) commentaries(0)
img
focus-news.net/


Москва. Вицепремиерът на Русия Юри Борисов не изключи комплексите С-400 да бъдат продадени на Сърбия на кредит, но отбеляза, че президентите на двете държави Владимир Путин и Александър Вучич, доколкото той е информиран, не са обсъдили този въпрос по време на срещата си в Сочи, предава РИА Новости.

Той каза пред репортери, че Руската федерация по искане на сръбската страна е доставила някои видове бронетанкови превозни средства предсрочно.
„Говорим за бойни машини за десант и разузнаване“, каза той.

„Ние научихме, че за използването на (руските системи за противовъздушна отбрана) „Панцир“, американците искат да ги подложат на санкции, но те потвърдиха, че събитията от 1999 г. са ги научили, че трябва да защитават себе си“, каза Борисов.

През 1999 г. НАТО извършва бомбардировки по военни цели на територията на Сърбия, във връзка с войната в Косово, в които обаче загиват и много цивилни.
Според Борисов след съвместните учения със Сърбия по-рано, на които Руската федерация донесе системите „Панцир“ и С-400, сръбската страна е похвалила системите за ПВО. Белград е заявил, че "ще обмисли придобиването им".

Борисов също беше попитан дали Русия може да продаде С-400 на Сърбия на кредит.
"Всичко е възможно. Доколкото знам, няма приложения за С-400", каза той.
Вицепремиерът добави още, че доколкото му е известно, тази тема не е обсъждана на разговорите между Путин и Вучич.
„Може би аз не знам нещо, но те не са го обсъждали с мен“, заключи той.Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус "Военни известия"

Превод и редакция: Теодор Пенев

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция "Фокус" е задължително!
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*