Safran и MTU са готови с партньорството за разработката на двигател за SCAF

Pan.bg 05 дек 2019 | 13:08 views (414) commentaries(0)
img
Safran и MTU Aero Engines преминаха един основен етап по отношение на двигателя за бъдещия европейски боен самолет (SCAF). Safran Aircraft Engines и MTU Aero Engine са постигнали споразумение относно детайлите на партньорството си за разработката на двигателя за перспективния изтребител NGF (New Generation Fighter). Това индустриално споразумение се основава на принципите, определени от писмото за намерение (LOI), подписано между двете компании през февруари 2019 г., което уточнява, че френският производител на двигатели ще поеме изцяло отговорност за дизайна и интеграцията на двигателя, а партньорът му ще бъде лидер в услугите по ремонта и поддръжката.
Съгласно договорната схема, дефинирана от Франция и Германия, Safran Aircraft Engine ще бъде главен изпълнител на проекта, а MTU Aero Engine ще бъде основният партньор за първата фаза на изследвания и технологии (Phase 1A - Фаза 1А).
Двете компании също се договориха да сформират съвместно предприятие с равно участие (50/50), което ще бъде създадено до края на 2021 г., за да се гарантира разработката, производството и поддръжката на новия двигател, който ще задвижва европейския изтребител от ново поколение NGF.

Aerobuzz.fr
Снимка: © Frédéric Lert/Aerobuzz.fr
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*