Премиерът: При Радев падаха самолети. Президентът: Нямам нито един загубен самолет

Pan.bg 13 дек 2019 | 10:01 views (624) commentaries(3)
img 
Източник:"Otbrana.com"

В стремежа си да уязви президента ген. Румен Радев премиерът ген. Бойко Борисов направи изявление, че докато сегашният държавен гава е бил командир на ВВС са падали самолети и вертолети и тогавашният министър на отбраната ген. Аню Ангелов го е молил да не го санкционира. Кратка справка показва, че по времето на министър Ангелов ген. Радев не е бил командир на ВВС. А когато е бил командир през 2014-2016 г. инциденти с авиииационна техника няма.

Какво каза премиерът Бойко Борисов за ген. Румен Радев, като командир на ВВС?

"Цял свят ни хвали за покупката на Ф-16, а той продължава да дълбае защо не са "Грипен". Не го харесвах като шеф на ВВС. Как падаха самолети и хеликоптери следствие на неговата работа. Тогава дойде Аню Ангелов (бел.ред. министър на отбраната в първия кабинет на Борисов) да ме моли да не го санкционираме и не го направихме". (Б.р. – уточнението е, че когато ген. Аню Ангелов бе министър на отбраната в периода 2010-2013 г. ген. Румен Радев не е бил командир на ВВС, т.е. шеф, както казва премиерът. )

Какво отговори президентът на упреците на премиера?

„В авиацията отговорност носи командирът и в своята командирска практика нямам нито един загубен самолет, вертолет, нито един загинал летец или техника. Не само като командир на Военновъздушните сили, а в цялата си командирска практика – командир на звено, командир на ескадрила, командир на авиобаза.“ Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти днес по повод твърденията на министър-председателя, че вследствие на неговата работа като „шеф“ на ВВС са падали самолети и хеликоптери.

Румен Радев подчерта, че не само не е губил хора и техника, а заедно с подчинените си е успял да трансформира подготовката във Военновъздушните сили от закостенял в прогресивен съвременен модел на обучение. „Това е постигнато не защото съм опростявал подготовката, напротив, винаги съм поставял много високи цели, много високи амбиции, но заедно със своите подчинени сме премисляли всичко, готвили сме се и сме го правили така, че да постигнем успех и да няма загуби“, добави президентът.

Като командир на Военновъздушните сили съм показал, че с минимално средства може да се постигне голям ефект, когато хората служат не на някой друг, а единствено на България, посочи още
Румен Радев.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  Borei 13 дек 2019, 10:33
   
  14
   
  2

  "Цял свят ни хвали за покупката на Ф-16"?

  Хвалят те само тези, които успяха да продадат един боклук, за толкова много пари :)! Според оценка на руски експерти, такъв самолет и с такива военни възможности се оценява днес някъде на около 30 милиона долара, не повече! Ако се срещне някога с много по-евтиния от него СУ-35С в небето е ясно какво ще стане! И за какво ти е такъв военен самолет? Да се хвалиш, че имаш непотребна и скъпа играчка?
  А какво бихме могли да вземе за цели 150 милиона долара? Ф-22 или СУ-57 с въоръжението и зап-частите... И смятайте и фактора време. Платил си днес, а те ще бъдат доставени кой-знае кога? Може да се плати само част от сделката, нормално е, но ние платихме всичко!!!

  Дай да ти продам един хляб за 300 долара и няма да те хваля ли? Ще те хваля цял месец :)!!! А за 2 милиарда долара ще те поканя даже и до камината да пиеш кафе с мен пред камерите :) !!! Ще те потупвам по рамото и ще хваля "съюза" ни!!!

  "При Радев падаха самолети...."
  То и при пожарникарите са горяли сгради, нали за това сте там, да гасите :)!!!

  До никъде няма да доведе тази караница по медиите....

 2. #2
  САМО НАПРЕД 13 дек 2019, 19:16
   
  7
   
  7

  ХАЙДЕ СЕГА ПОДРОБНОСТИ....,
  ФАТМАКЪТ румИн НЕ беше командир НА ВВС-ООД
  ПРЕЗ АПРИЛ 2012г. ,КОГАТО авио-любителите
  от "ГРАФА" ХВЪРЛИХА СУПЕР НЕЛЕПО ЕДИН УЧЕБНО-БОЕН МиГ-29 !

  ТОГАВА румИн БЕШЕ ПОДЧИНЕН НА пигмей попOFF! :))

  АМА румИн НИКОГА "НЕ Е ВИНОВЕН",СЪЩО КАТО
  баща си-Бай Георги,ДЕТО "НЕ БЕШЕ ВИНОВЕН" ,ЧЕ БУТНА ИНВАЛИДА,ОТНЕМАЙКИ МУ ПРЕДИМСТВОТО НА КРЪГОВОТО ДВИЖЕНИЕ В ХАРМАНЛИ!

  ДОЛНИ КОМУНЯГИ И СЕЛЯНДУРИ СА ТЕЗИ П€Д€радевите!

 3. #3
  САМО НАПРЕД 13 дек 2019, 20:02
   
  6
   
  5

  румИн ЗАМИНА СИ НА СЕЛО,
  Д€$И СИНЖИРА СКЪСА СМЕЛО!

  АЗ ДОКАТО СЕ УСЕТЯ...,
  Д€$И СПИПА МЕ ЗА ШПЕКА!

  НЕ МИ ВЪРВЕШЕ ВЪВ ВВСто,
  НО С радевица Е ПО-ЛЕКО!:))

  И ПУСНА НЯКАКВА "група" -антифриз,
  НАПРАВО ДА СЕ ОТВРАТИШ...!Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка