ВВС на Ливан ще въоръжат обновените вертолети AB 212

Pan.bg 14 яну 2020 | 10:42 views (721) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"

Ливанските военновъздушни сили са реновирали вертолет Agusta-Bell AB 212 като част от доказателство на концепция си и сега ще започнат 5-годишен проект за модернизация на флота от този тип вертолети с цел да разпролагат с 5 оперативни вертолета.

„Двудвигателните вертолети не са в експлоатация от 1990 г. Ние ги връщаме в експлоатация за изпълнение на множество задачи - от военни мисии до борба с пожарите и търсене и спасяване“ заяви бриг. генерал Зиад Хайкал, командирът на ВВС на Ливан, и допълни: "Поради приликата между вертолетите AB 212 и Huey II, които в момента са на въоръжение във флота, ВВС могат да използват резервни части и техническа експертиза, получени за тези хеликоптери, за обновяване на място". Всъщност местното обновяване ще намали разходите за проекта с 60%, защото ВВС няма да изпраща хеликоптерите обратно на производителя.

„Очакваната продължителност на експлоатационния живот на хеликоптерите е 20 години и заслужава да се отбележи, че получихме технически справки за проекта от компанията Leonardo, производител на този тип вертолети. Предвиждаме да експлоатираме тези двудвигателни вертолети в мисиите за подпомагане на сигурността на нефтените и газовите инсталации над ливанските води, по-специално опазването на сигурността на изключителната икономическа зона (ИИЗ), по въздух или по море“ завърши Хайкал.

Очаква се 5-те вертолета да бъдат оборудвани с 70-милиметрови НУРС „Хидра“, картечници с калибър 12,7 mm и 250 kg бомби, така както бяха въоръжени вертолетите Huey II по време на атаката срещу лагера за бежанците Nahr el-Bared в Северен Ливан през май 2007 г. Терористичната група Fatah al-Islam започна атаки срещу ливанската армия от територият ан алагера в Северне Ливан през май 200 г. Армията контраатакува с подкрепата на модифицирани вертолети Армията удари обратно с модифицирани вертолети Huey II, които бяха в състояние да използват 250-килограмови бомби. НУРС Hydra и тяхното интегриране на вертолетите са част от американската военна помощ за Ливан, заяви официалният представител на ВВС.

На снимка 1: ВВС на Ливан наскоро обновиха един от своите вертолети Agusta-Bell AB 212.
На снимка 2: НУРС Hydra и тяхното интегриране на вертолетите са част от американската военна помощ за Ливан


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ВВС на Ливан ще въоръжат обновените вертолети AB 212

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка