Lockheed Martin ще достави 50 самолети Super Hercules за ВВС на САЩ, Морската пехота и Бреговата охрана

Pan.bg 14 яну 2020 | 11:58 views (384) commentaries(0)
img хаджи Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"

На 27 декември 2019 г. Lockheed Martin и правителствотот на САЩ подписаха протокол C-130J Multiyear III за третия транш от многогодишния договор за доставката на 50 самолета C-130J Super Hercules. Протоколът идва като поръчка за доставка по съществуващ договор за неопределено количество за неопределено количество, сключен през август 2016 г.

Производствената линия за C-130 Super Hercules е в завода на Lockheed Martin в Мариета, Джорджия. Правителството на САЩ поръча още 50 C-130J на 30 декември 2019 г.

Многогодишният договор на стойност 3,4 милиарда долара осигурява доставката на 24 HC/MC-130J на ВВС на САЩ, 20 KC-130J за Корпуса на морската пехота на САЩ и опции за 6 HC-130J за Бреговата охрана на САЩ. Министерството на отбраната отпусна над 1,5 милиарда долара финансиране за първите 21 самолета C-130J от многогодишния договор.

Самолетите, закупени по протокола C-130J Multiyear III, ще бъдат доставени между 2021-2025 г. и ще бъде построени в съоръжението на Lockheed Martin' в Мариета, Джорджия.

„Протоколът C-130J Multiyear III представлява съвместен ангажимент между Lockheed Martin и правителството на САЩ за предоставяне на доказана способност, която да отговаря на изискванията на мисията и достъпността на нашите оператори. Нашето партньорство с правителството на САЩ осигурява значителни спестявания чрез многогодишни поръчки в сравнение с годишните покупки и осигурява най-добрият тактически военнотранспортен самолет на екипажите, които летят и подкрепят най-големия световен флот от Super Hercules-и“ заяви Род Маклийн, вицепрезидент и генерален мениджър Air Mobility & Maritime Missions в Lockheed Martin.

C-130J Super Hercules е глобалният стандарт за тактически военнотранспортен самолет, осигуряващ уникален микс от гъвкавост и производителност за изпълнение на всяка мисия, по всяко време и навсякъде. Световният флот от Super Hercules-иима повече от 2 милиона полетни часа и е тактически военнотранспортен самолет в 20 държави.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка