Финландия: изпитания на Eurofighter

Pan.bg 14 яну 2020 | 13:22 views (434) commentaries(2)
img
Финландия е в процес на оценка на нов боен самолет. Като част от програмата HX Challenge, петте типа самолети ще преминат серия от изпитания в авиобаза Пирккала. Всяка серия тестове ще продължи седем дни.
Мисии "въздух-въздух" ще се изпълняват срещу финландските самолети Hornet и Hawk. Планирането и изпълнението на HX Challenge се контролира и управлява от Въздушния боен център на въздушното командване на Сатакунта. Агенциите за техника и въоръжение на армията и флота също участват в оценката на способността на кандидатите за оказване на авиационна поддръжка на сухопътните и морските операции. Специфичните критерии на HX изискват самолетът да може да изпълнява мисии "въздух-въздух", "въздух-земя-повърхност" и с голям радиус на действие, както и мисии за разузнаване, наблюдение и откриване на военни обекти и цели.
Въз основа на оценката във Финландия не само се предоставя възможност на Министерството на отбраната да разработва програмите от тестове справедливо за всички участници в конкурса, но също така оценява ефективността и възможностите на всеки претендент в условията на финландската зимна среда. Въпреки че самият самолет е се е доказал в операции при студено време, продължителните дейности в комбинации от температури на замръзване, сняг, дъжд и валежи от? неизбежно имат пагубни ефекти и могат също да повлияят на работата на електрооптичния сензор и други.
Допълнителни тестове могат да бъдат извършени по-късно от производителите в тяхната страна, а други възможности ще могат да бъдат оценени и с помощта на симулатори. Като цяло, HX Challenge е разработен да проверява представените характеристики на всеки претендент, а не да ги противопоставя един срещу друг в полет.
Предизвикателството HX представлява първата фаза от процеса на оценка на характеристиките. Втората фаза ще се проведе в симулатори за оценка на успеха на полетите на четири самолета в ключовите мисии, посочени в критериите, на базата на стойностите на характеристиките, проверени по време на полет. Трета фаза ще демонстрира как кандидатите се оценяват в рамките на т. нар. критерий "wargaming".

Avia News
Снимка: © Finnish Air Force
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  volxov5 14 яну 2020, 13:50
   
  4
   
  2

  Всяка серия тестове ще продължи седем дни..

  Значи две седмици.
  Като нормална държава,минаха на 4 ри дневна работна седмица x 6 часа.
  Накрая ще се спрат на Грипена.
  Понеже се прави при съседите.

  И няма да ги чакат,като нашите прахосмукачки,през коя година го Е`ба..
  ,
  p.с
  Като по умни ,могат да си купят от Братушките Сутки или Мигчета.
  Понеже не членуват в таз терористична организация Отанчо

 2. #2
  Цивилен отстрани 15 яну 2020, 22:14
   
  0
   
  0

  4 ри дневна работна седмица x 6 часа се оказа невярна информация.....

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка