Китай преодоля зависимостта от руски авиодвигатели

Pan.bg 17 яну 2020 | 08:13 views (488) commentaries(1)
img
ПАН.БГ


Китайските медии продължават да обсъждат теми, свързани с подобряването на двигателите за военни самолети. Една от областите е създаването на собствени двигатели за изтребители пето поколение J-20.

Китайското издание на Sohu казва, че обновената версия на J-20, която в края на миналата година премина полетни изпитания, е оборудвана с самолетен двигател, произведен от Китай.
Докладът на военната секция на китайската публикация отбелязва, че най-новият китайски двигател за изтребител от пето поколение има не само повишено сцепление, но и нови възможности за намаляване на видимостта.

Говорим за дизайна на дюзата и горивната камера - такава, която не би позволила на средствата на противника да открият горивната смес, изгоряла в двигателя в инфрачервения диапазон.


В крайна сметка J-20 е стелт изтребител, който се нуждае не само от стелт покритие, способно да абсорбира радарни вълни, но и опашка дюза със слаби инфрачервени характеристики. Новите двигатели са в състояние да осигурят всичко това.


В статията на Соху се твърди, че Китай "е преодолял зависимостта от самолетни двигатели, произведени от Русия и е направил голям технологичен пробив в областта.


Прави впечатление, че преди няколко седмици в същата публикация авторите се оплакаха от липсата на ефективни технологии за създаване на самолетни двигатели и изразиха надежди в това отношение в придобиването на украинския Мотор Сич

ИЗТОЧНИК topwar.ru
Тягата на китайския двигател, както е посочено в материала , е „над 14 тона“

Засега PLA J-20, пуснат в експлоатация в китайските ВВС, използва руския двигател AL-31F. Основната тяга от този тип е 12,5 тона, а подобрената тяга е 13,8 т. Като цяло отговаря на нуждите на J-20.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Цивилен отстрани 17 яну 2020, 09:35
   
  3
   
  1

  Всъщност, погледанто в дългосрочен план, най-големия враг на Русия е Китай. Не САЩ. Русия няма какво да иска да вземе от Китай, но Китай има апетити към Русия. Някога Германия бе най-големия враг на Русия. А всъщност съюз между двете държави би ги направил най-мощната сила в света..... Споровете им са за някаква си Полша, малко Сърбия, България....Дребни работи, в сравнение с мащаба на останалите възможности.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker