ВВС инвестират в младите специалисти

Pan.bg 17 яну 2020 | 12:34 views (293) commentaries(1)
img Източник:"Armymedia.bg'';Автор БА

За осигуряване на приемственост и достигане на ниво на подготовка от младите специалисти във войските за носене на бойно дежурство и участие в национални и международни учения и тренировки съсредоточихме максимално количество ресурси. Това каза командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков по време на анализа на подготовката и войсковата служба във ВВС. Събитието се състоя в присъствието на началника на отбраната генерал Андрей Боцев, командващия на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, офицери от ВВС.
През 2019 г. предизвикателствата пред ВВС бяха свързани с успешното ратифициране на сделката за придобиване на нов тип боен самолет и организирането на процесите за подготовка на личния състав и инфраструктурата за приемането на въоръжение на самолет F-16 Block 70, заяви генерал-майор Стойков. Наред с тези предизвикателства акцентът е бил и върху подготовката. Усилията при самостоятелни и съвместни операции са били съсредоточени върху повишаване на ефективността в планирането на дейностите и усвояването на ресурсите. Паралелно с този процес ВВС са участвали активно и в изпълнението на мисия 3 на Въоръжените сили.
„ВВС гарантираха въздушния суверенитет на страната, осигурявайки непрекъсната и ефективна защита на българското въздушно пространство. В контекста на Интегрираната система за ПВО и ПРО на НАТО съвместно със сили и средства на съседни страни бяха изпълнени презгранични операции за осигуряване на неприкосновеността на въздушното пространство на НАТО”, заяви генерал-майор Стойков.
„Личният състав е един от най-важните ресурси на ВВС. В този смисъл задържането и мотивацията на подготвения състав и младите специалисти е основен фактор за успешното изпълнение на задачите”, отчете командирът на ВВС. Реализирането на проектите за модернизация с акцент върху придобиването на нов боен самолет са фундаментални за успешното развитие на способностите на ВВС и постигането на оперативна съвместимост със съюзниците от Алианса, изтъкна той.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  САМО НАПРЕД 17 яну 2020, 12:39
   
  5
   
  2

  ТОВА СЕ КАЗВА АПЗ€й$ко ЛИЦ€М€РИ€-
  инвестират в младите "специалисти"!!!

  меЦАНКО ИМА ЛИ ПИЛОТ В самалета?!?!
  ЩО ЛИ ПИТАМ,НЕАДЕКВАТЕН Е човекЪ!!!

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker