Турция продължава доставките на части за F-35 до края на 2020 година

Pan.bg 19 яну 2020 | 11:20 views (315) commentaries(0)
img
ПАН.БГВъпреки изключването от производствената програма на американския изтребител от пето поколение F-35 Lightning-2 за Турция, тя ще продължи да произвежда компоненти за него до края на 2020 г. - тоест до година и половина след обявяването на изключването. Това се съобщава от .

Според публикацията САЩ и нейните партньори в производствената програма F-35 се надявали до март 2020 г. да намерят нови източници, които да заменят всички компоненти на турското производство в САЩ, но в крайна сметка решиха, че генералният изпълнител (Lockheed Martin) и производителят на двигатели (Pratt & Уитни) да изпълнят всички свои договорни задължения към турската страна.

По този начин Турция ще продължи до края на 2020 г. да доставя шест ключови компонента на изтребителя, включително елементи от фюзелажа и съоръженията за кацане.

Припомнете си, че през 2019 г. Конгресът на САЩ прекрати участието на Анкара в производствената програма F-35 и прекъсна доставките на тези изтребители за ВВС на Турция поради закупуването на най-новата руска противоракетна ракетна система Triumph S-400. По-рано Турция планираше да придобие до 100 F-35 и дори получи първите два изтребителя, останали в САЩ, за да обучават турски пилоти.
източник

Defense One


topwar.ru
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

Advertisement

Login

Remember me on this device

Registration Forgotten password
eXTReMe Tracker