Прототипът на новия конвертоплан CMV-22B Osprey изпълни първия си полет

Pan.bg 23 яну 2020 | 12:41 views (269) commentaries(0)
img
В монтажния център на Bell в Амарило завършиха монтажа на прототипа на конвертиплана CMV-22B Osprey. Конвертопланът CMV-22B Osprey, разработен от Boeing и Bell Textron, стана третият и най-модерен модел във фамилията, включваща MV-22 и CV-22, които се използват съответно от Морската пехота (USMC) и ВВС на САЩ (USAF). Новият конвертоплан е създаден за ВМС на САЩ (US Navy) и е предназначен да замени тактическия транспортен самолет Grumman C-2 Greyhound, използван за транспорт на военни, поща, доставки и товари с висок приоритет от крайбрежните бази до самолетоносачите в морето.
CMV-22B Osprey се характеризира с увеличен обем на горивния запас, който повишава автономността на конвертоплана и далечината му на полет може да достигне над 2100 km.
ВМС на САЩ също планират да използват новия летателен апарат за спасителни операции в морето. Конвертопланът може също да се използва за транспортиране на основните компоненти на двигателите за фамилията многофункционални изтребители-бомбардировки от 5-о поколение Lockheed Martin F-35 Lightning II.
Defense-aerospace съобщава, че в началото на 2020 г., че прототипът на конвертоплана CMV-22B Osprey ще бъде предаден на авиационната изпитателна ескадрила (HX) 21 за тестване и усъвършенстване на конструкцията.

Defense-aerospace
Снимка: © Bell Textron
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker