Конвертопланът Bell Boeing CMV-22B Osprey с успешен първия полет. Новият вариант за ВМС на САЩ демонстрира способностти

Pan.bg 24 яну 2020 | 10:40 views (394) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"
boeing.com

На 21 януари 2020 г. в Амарило (Тексас) първият конвертоплан CMV-22B Osprey, построен от Boeing и Bell Textron Inc. извърши първите си полети в завода на Bell. CMV-22B е най-новият вариант на конвертоплана, който се присъединява към вариантите MV-22 и CV-22, използвани от Корпуса на морската пехота на САЩ и от ВВС на САЩ.

ВМС на САЩ ще използват CMV-22B, за да заменят C-2A Greyhound за транспортиране на персонал, поща, доставки и товари с висок приоритет от брегови бази до самолетоносачи в морето. Bell Boeing проектира варианта за ВМС специално за операции на флота от самолетоносачи, като осигури увеличен капацитет на горивото, за да се изпълни изискването за увеличена далечина на полета. Гъвкавостта на мисията на Osprey ще увеличи експлоатационните възможности и способност за пренасянето на основните компоненти на двигателя на изтребителите F-35.

„С възможността да изминава до 2130 km CMV-22B ще бъде от спасителна важност за нашите военнослужещи на море. Качеството и безопасността, вградени в този конвертоплан, ще направят революция в начина, по който ВМС на САЩ изпълняват своята критична мисия за доставки на борда“ заяви Кристин Хюстън, вицепрезидент на Boeing Tiltrotor Programs и директор на Bell Boeing V-22 Program.

Bell Boeing ще достави първия CMV-22B на ескадрила за изпитване и оценка (HX) 21 в началото на 2020 г. за изпитания.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

Advertisement

Login

Remember me on this device

Registration Forgotten password
eXTReMe Tracker