БЪДЕЩИТЕ ПИЛОТИ НА F-16 УСПЕШНО СЕ СПРАВЯТ С ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА (ЕКСКЛУЗИВНА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 14 фев 2020 | 14:37 views (4015) commentaries(2)
img
Пресцентър ВВУБ "Г. Бенковски"На 14.02.2020 г. завърши първият етап от подготовката на пилотите от курса за приучване и първоначално обучение на самолет L-39 ZA. Преди месец във Военновъздушната учебна база в Долна Митрополия стартира тази базисна подготовка на реактивен самолет, с оглед предстоящото им заминаване в САЩ за приучване на бъдещия многоцелеви изтребител F-16 Block 70.

Съгласно учебната програма пилотите преминаха през задълбочена теоретична подготовка. През този период те усвоиха познания за техническата документация на самолета, документи регламентиращи летателната дейност, авиационна метеорология, свързочни и навигационни средства и др. Преди да бъдат допуснати до втория етап на курса, а именно до летателна дейност на самолет L-39 ZA, те положиха теоретичен изпит.

Със заповед на Командира на Военновъздушна учебна база гр. Долна Митрополия – полковник Петър Банков бе назначена изпитна комисия, в чийто състав бяха включени представители на командно-инструкторския, авиационния инженерно-технически състав и свързочни специалисти. Старши лейтенант Михаил Янев, лейтенантите Светослав Ангелов, Мартин Сотиров и Марио Караиванов се справиха отлично със задачите от изпита, които покриваха всички области от теоретичната им подготовка. Безспорно доказателство за това са оценките, които получиха - Отличен 6.

С навлизането в следващия етап на курса пилотите ще трябва да се справят с още по-големи предизвикателства. Предстои да преминат обща предварителна подготовка, след което започват активна летателна дейност за усвояване на видовете подготовки на самолет L-39ZA.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


БЪДЕЩИТЕ ПИЛОТИ НА F-16 УСПЕШНО СЕ СПРАВЯТ С ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА (ЕКСКЛУЗИВНА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/5 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  САМО НАПРЕД 17 фев 2020, 18:53
   
  16
   
  1

  И ЗАПОМНЕТЕ МОМЧЕТА,ПЛАТИХМЕ КАТО ЗА
  16 БРОЯ КенеF-16....,
  А ЕВЕНТУАЛНО ЩЕ ПОЛУЧИМ 8 (ОСЕМ)!!!

  СТОТИЦИ АПЗта и ЛЕШОЯДИ
  (политици,чиновници,пАлковници и Г€Йрали)
  ЩЕ ЛАПАТ НА НАШ И ВАШ ГРЪБ!

  ГОСПОД ЗДРАВЕ ДА ВИ ДАВА,
  разбойкУ и П€Д€радев са ЗА СМЯНА!

  НАРОДЕН СЪД ЗА Ч€РВ€НАТА $ВОЛОЧ Г€РБ$П и ДП$!

  ШК€МБ€-"войводата" НА ЧЕВЕРМЕ! 2. #2
  bate goiko 20 фев 2020, 20:11
   
  1
   
  0

  За да бъде ефективно обучението на летци и специалисти за нуждите на ВВС е необходимо теоретичното и практичното обучение да се извършва в една база, а не в две различни структури, при липсата на каквато и да е координация и взаимомодействие помежду им. Например за всяко занятие на курсантите, свързано с авиационната техника е необходима писмена кореспонденция между двете структури, минаваща през министъра на отбраната. Това означава всеки ден да се пишат писма до министерството.Това не е нормално и затруднява работата на двете структури. Като изход от нелепата ситуация може да се приложи работещия до 2000 г модел, като учебната база е самостоятелна структура, но подчинена на ВВВУ"Г.Бенковски".

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker