Singapore airshow 2020 - Airbus очаква A321XLR да "надхвърли" 1000 поръчки

Pan.bg 14 фев 2020 | 15:26 views (229) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"

Ентусиазирана от ранния успех на A321XLR, Airbus е уверена, че продажбите на представителят на модеилното семейство Airbus A320neo с увеличена дължина на полета лесно ще надхвърлят 1000 самолета в следващото десетилетие. A321XLR стартира на изложението Le Bourget край Париж през юни 2019 г. и твърдите поръчки вече са над 450 самолета.

„След като предостави техническото решение, което доведе до изпълнението, то работи и клиентите веднага направиха поръчки“ заяви Франсоа Кадрон, старши вицепрезидент "Маркетинг" на Airbus. Изказвайки се на Singapore airshow 2020, Кадрон сподели, че поръчките за A321XLR от 450+ са "само началото". "Не бих се изненадал да видя повече от 1000 поръчки за XLR, тъй като това променя начина на работа на авиокомпаниите".

Той добави, че прогнозата му за продажбите може да бъде постигната „безпроблемно в рамките на следващите 10 години“, но призна, че някои може да са резултат от клиенти, преобразуващи съществуващи поръчки A321neo в новия вариант. „Вероятно ще е смесица, някои от тях могат да бъдат конверсии. XLR вече е популярен в Азиатско-Тихоокеанския регион, като 5 клиенти са направили поръчки след стартирането на модела, сред тях AirAsia, Cebu Pacific, Qantas Group и VietJet Air. Светът и авиокомпаниите просто се събуждат от възможностите на самолета".

На снимката: Cebu Pacific е една от петте азиатско-тихоокеански авиокомпании, които са поръчали A321XLR (сн. Airbus)
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker