Бъдещите ни пилоти на F-16 минаха теоретичния етап от подготовката с "Отличен 6"

Pan.bg 14 фев 2020 | 15:54 views (382) commentaries(1)
img dir.bg

Вторият етап на курса е летателна дейност на самолет L-39 ZA

Първият етап от курса за приучване и първоначално обучение на самолет L-39 ZA на летателен състав, определен за обучение в САЩ на самолет F-16, приключи днес, 14 февруари. Курсът започна преди месец във Военновъздушната учебна база в град Долна Митрополия. През този период пилотите преминаха през задълбочена теоретична подготовка. Те усвоиха познания за техническата документация на самолета, документи, регламентиращи летателната дейност, авиационна метеорология, свързочни и навигационни средства и др. Това съобщиха от Министерството на отбраната.


Преди да бъдат допуснати до втория етап на курса - летателна дейност на самолет L-39 ZA, днес те положиха теоретичен изпит пред комисия, в чийто състав бяха включени представители на командно-инструкторския, авиационния инженерно-технически състав и свързочни специалисти.

Старши лейтенант Михаил Янев, лейтенантите Светослав Ангелов, Мартин Сотиров и Марио Караиванов се справиха отлично със задачите, които покриваха всички области от теоретичната им подготовка, и получиха оценка "Отличен 6".

Предстои пилотите да преминат обща предварителна подготовка, след което започват активна летателна дейност за усвояване на видовете подготовки на самолет L-39 ZA.

Изборът на летателен и инженерно-технически състав, подлежащ на обучение в САЩ, е в правомощията само и единствено на българското Командване на Военновъздушните сили.

Кандидатите от летателния и от инженерно-техническия състав ще преминават различни етапи на обучение в САЩ, както и оценка на психо-физическата пригодност, езиково ниво и др.

Възможно е на определени етапи на обучение някой от кандидатите да отпадне поради непокриване на определени минимални нива при оценяване на усвоените знания за продължаване на програмата за обучение
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Обектив 14 фев 2020, 18:38
   
  2
   
  1

  Не виждам защо това да е новина, но пък е радостно, че момчетата работят с хъс. Дерзайте, момчета!

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker