Rheinmetall модернизира полетни симулатори за вертолети NH90 (ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ)

Pan.bg 17 фев 2020 | 14:02 views (445) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"
rheinmetall.comКато част от екипа на Helicopter Flight Training Systems (HFTS) GmbH, Rheinmetall ye модернизира летателни симулатори за вертолетите NH90 на германската армейска авиация. Договорът бе подписан в края на декември 2019 г. За Rheinmetall поръчката е на стойност в долния двуцифров диапазон от милиони евро. Пълният договор обхваща експлоатацията, обслужването и поддръжката на симулаторите до 2027 г. с договорно гарантирана степен на работоспособност от поне 98%.

HFTS GmbH е основана през 2004 г., а компанията днес оперира със симулатори за симулиране на мисии за NH90 в Bückeburg, Fassberg и Holzdorf. HFTS GmbH е консорциум, в който участват Airbus Helicopter, CAE, Rheinmetall и Thales. Компаниите имат равен акционерен дял.

Проектът за модернизация включва актуализиране на системата, за да съответства тя на текущата конфигурация на NH90 в германскат аармия (MR1), както и за сертифицирането на четирите симулатора в съответствие с лицензионните разпоредби на EASA, ниво C.

Rheinmetall притежава богат опит и експертиза със симулаторите за NH90. В допълнение към полетните симулаторите, групата вече е доставила няколко системи за обучение на наземния персонал на вертолетите NH90.

В средата на 2019 г. на симулатор тип Asterion за военноморския хеликоптер NH90 NTH влезе в експлоатация във военноморска въздушна база Nordholz. Преди това в армейска авиобаза Фасберг вече бяха доставени наземни системи за обучение на екипажите. В авиобазата персоналът на германските СВ се обучава в процедури за експлоатация и поддръжка на NH90 TTH чрез точни копия на пилотската кабина.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Navigate with the buttons down below to explore the gallery!


Rheinmetall модернизира полетни симулатори за вертолети NH90 (ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ)

PREVIOUS PHOTO 1/2 NEXT PHOTO

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

Advertisement

Login

Remember me on this device

Registration Forgotten password
eXTReMe Tracker