Още един австралийски изтребител F/A-18A Hornet е в Канада

Pan.bg 17 фев 2020 | 15:53 views (424) commentaries(0)
img Сп. „Клуб КРИЛЕ“, Н.Димов
Scramble Magazine

На 6 февруари канадски ВТС Boeing C-17A Globemaster III (с.н. 177704) каца във австралийската военновъздушна база Уийлямтаун (NSW) за доставка на противопожарнооборудван. За обратния полет до Канада в товарната кабина е качен изтребител-бомбардировач F/A-18A Hornet (борд A21-54). Самолетът последно е бил на въоръжение в 77иае, но все още е със знаците на предишната си 3-та иае.

Миналата седмица ВТС С-17 кацна на международното летище Мирабел (Монреал, Квебек), където изтребителят е разтоварен и вкаран в техническия център на канадските ВВС. Там на самолета ще бъдат извършени инспекции и доработки и ще получи нови знаци и р.н. Точно този изтребител ще е с р.н. 188054 на кралските канадски ВВС.

Канада закупи от правителството на Австралия 25 изтребителя F/A-18 и части за тях, за да осигури необходимия за поетите задължения брой самолети CF-18. От тези 25 изтребителя, 18 ще бъдат доработени до канадските стандарти за оперативно използване. Бившите австралийски изтребители са от същия тип като канадските CF-18 и бързо ще бъдат интегрирани в състава на ВВС.

Доставките на F/A-18 Hornet от излишъците на австралийските ВВС ще продължат на равни интервали, като последният от тях трябва да бъде приет на въоръжение в канадската иозтребителна авиация до края на 2021 г. Първите два F/A-18 са доставени през април и май 2019 г.

image

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker