ГАЛЕРИЯ: ПОСЛЕДЕН ПОЛЕТ НА ПОЛКОВНИК СЕРГЕЙ БЕЛКИНОВ

Pan.bg 18 фев 2020 | 21:28 views (8226) commentaries(0)
img ВВС

Последният полет в професионалния път на всеки военнослужещ от летателния и инженерно-техническия състав на Българските Военновъздушни сили е дълбоко емоционален момент. Такъв заряд носят и годините, в които мощта на машината, устрема към необятното и към висините са формирали личността на полковник Сергей Белкинов, началник на Щаба на ВВС. След повече от 30 години в редиците на Българската армия на 17 февруари 2020 г. беше неговата символична раздяла с хеликоптерната авиация. Началото е поставено с отличното завършване на ВНВВУ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия през 1987 година.

На последния полет на полковник Белкинов се събраха негови колеги от авиобаза Крумово, където е преминала по-голямата част от служба му. Вълнението бе огромно за всички, защото неговата харизматична личност, професионалните му качества и безкрайната всеотдайност са съхранили през годините силни приятелства и другарски взаимоотношения.

Лично командирът на вертолетната ни авиобаза Крумово бригаден генерал Димър Иванов посрещна полковник Белкинов на летателната площадка. Той като борден инженер направи подробен оглед на вертолет AS 532 AL “Cougar” и го прие от наземния инженерно-технически състав, който го е подготвил за полет. Задачата, която изпълни вертолета беше „Полет над площадка на пределно ниска височина“. Полковник Сергей Белкинов запуска двигателите на вертолета, а при кацане ги установи. През целия полет той следеше за правилната работа на системите и изправността на двигателите. На площадката го очакваха и дългогодишните му колеги от авиобазата, за да засвидетелстват своето уважение и да му поднесат своите специални подаръци и изненади.

В този особен момент на сбогуване с бойната ни авиация полковник Белкинов беше заобиколен и отново бе рамо до рамо, подкрепен и окрилен от своето авиационно семейство, част от което винаги ще бъде!

Благодарим Ви господин полковник за безкрайната отдаденост, за куража и за дръзостта Ви да отстоявате непреходната воинска чест и ценности!снимки: капитан Димо Вичев
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Navigate with the buttons down below to explore the gallery!


ГАЛЕРИЯ: ПОСЛЕДЕН ПОЛЕТ НА ПОЛКОВНИК СЕРГЕЙ БЕЛКИНОВ

PREVIOUS PHOTO 1/12 NEXT PHOTO

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

Advertisement

Login

Remember me on this device

Registration Forgotten password
eXTReMe Tracker