Boeing поръчва проверки на всички приземени 737 Max след като откри замърсяване на горивото в крилните резервоари (FOD)

Pan.bg 20 фев 2020 | 12:35 views (268) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"
www.flightglobal.com

Компанията Boeing е наредила да се извърши проверка на всички непредадени на авиокомпании 737 Max, след като е открила чужди тела в крилните резервоари за гориво на някои от приземените тяснофюзелажни самолети.

Авиостроителната компания посочва, че е препоръчала и на всички 737 Max клиенти в световен мащаб със самолети в активно съхранение повече от година, да проверят крилните резервоари за гориво за чужди отпадъци (FOD). Компанията заявява, че за първи път е открила FOD, докато е провеждала поддръжка на недоставени самолети 737 Max на склад на летището на фирмения завод в Renton.

„Тази констатация доведоха до обширно вътрешно разследване и незабавни коригиращи действия в нашата производствена система. Ние също така проверяваме всички съхранени 737 Max самолети в Boeing, за да се уверим, че няма FOD в тяхното гориво“ заяви самолетопроизводителя. Boeing не заяви дали този пореден инцидент с нейните 737 Max ще повлияе на връщането им към експлотация.

Авиационният сайт Leeham.net за първи път съобщи за проблема с FOD, заявявайки, че намерените предмети включват инструменти и парцали. Въпреки че не е ясно колко 737 Max са с открити FOD в тях, съобщенията в медиите, позовавайки се на вътрешна информация и съобщения между служителите, сочат, че са били засегнати поне няколко самолета.

Проблемът с FOD идва почти две седмици, след като Boeing разкри нов проблем с компютрите за управление на полета на тяснофюзелажните самолети. Boeing се надява до средата на 2020 г. да ресертифицира самолетите и да получи разрешение за връщане към полети на 737 Max, обект на световно приземяване от март 2019 г. след две фатални катастрофи.

Към края на февруари 2020 г. на съхранение са 386 737 Max, а повече от 4500 самолета са поръчани с твърди поръчки.

На снимката: Приземени Boeing 737 MAX в щата Вашингтон (САЩ)
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker