Eмоциално и при голям успех в Музея на авиацията-Крумово бе представена книгата „Феноменът българска авиация“( ФОТОГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 25 фев 2020 | 16:57 views (3002) commentaries(0)
img
Сп. „Клуб КРИЛЕ“, Н.Димов

Днес в Музея на авиацията – Крумово (МА) при голям интерес бе представена книгата на о.з. полковник Иван Петков „Феноменът българска авиация. Светли образи на българския небосвод“. Представянето на книгата се организира съвместно с Авиационен клуб „Чисто небе“, Българско астронавтическо дружество – клон Пловдив и НСКЗВ „За честта на пагона“ – Пловдив.

Залата едва побра желаещите да присъстват на началото на една нова инициатива на МА за преставяне на новоиздадените книги на авиационна тематика. Гости на мероприятието бяха командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Димитър Петров, генерал-лейтенант Иван Парапунов, генерал-майор Димитър Цветков, военнослужещи от двете авиационни бази Крумово и Граф Игнатиево, ветерани, граждани.

Представянето на книгата започна малко по-необичайно – о.з. полк. Георги Кутианов успя по един емоционален начин да запознае присъстващите с личността на автора на книгата о.з. полковник Иван Петков, споделяйки своите спомени от първите си срещи с него. Последва прочитане на въведението и части от книгата от Злати Павлов, след което дъщерята на един от защитниците на София подпоручик Христо Костакиев (единственият документиран случай в авиацията, когато на 30 март 1944 г. сваля два многомоторни бомбардировачи на веднъж!) – Емилия Костакиева преразказа изключително интересни спомени за себеотрицанието и живота на българските военни пилоти по време на Втората световна война.

Думата бе дадена на автора на „„Феноменът българска авиация“ който благодари на присъстващите за оказаното внимание, както и на издателите от „Еър Груп 2000“. Той също така разкри мотивите, накарали да напише книгата, за нейното въздействие върху млaдите хора и защо избира Пловдив да е второто място за представяне на книгата.

Представянето на книгата завърши с лични непринудени срещи и разговори с писателя о.з. полковник Иван Петков, който също така раздаде автографи на многобройните читатели.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Иван Петков е роден през 1932 г. в село Вълчек, област Видин. Началното си образование завършва в родното си село, прогимназия - в село Макреш, а гимназия – в град Видин и в Димово. Завършва Военно училище, Военна академия и Академия на гражданската авиация в Санкт Петербург – Русия.
Работи 40 години във военната и гражданската авиация. Автор е на книгите: „Крилати хора“, „Крилати българки“, „Авиацията – обич и мъка“, „По авиационните друмища“, „Наръчник на екипажите на БГА“, „Който
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
лети и се смее сто години ще живее“ и „Българската гражданска авиация до 1990 г.“. Член е на авторския колектив на Историята на българското въздухоплаване и гражданската авиация.

Книгата разказва за едни от най-интересните събития и личности в българската авиационна история. Във „Феноменът българска авиация. Светли образи на българския небосвод“ за пореден път о.з. полковник Иван Петков споделя по въздействащ начин с читателите си всичко научено по време на богатия му професионален и житейски път.
Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Eмоциално и при голям успех в Музея на авиацията-Крумово бе представена книгата „Феноменът българска авиация“( ФОТОГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/22 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker