ЕДИН ОТ НАЙ-ОПИТНИТЕ ПИЛОТИ НА ВВС - МАЙОР ГЕОРГИ СТОИМЕНОВ ПРЕМИНА В РЕЗЕРВА

Pan.bg 26 фев 2020 | 10:08 views (3577) commentaries(0)
img
Пресцентър ВВСНа 25 февруари 2020 г. един от най-опитните ни летци-инструктури майор Георги Стоименов с над три десетилетия отдадени на военната професия и на бойната ни авиация напусна редиците на Българската армия поради навършване на пределна възраст. Оценката за неговите качества, за несломимия му дух, професионализъм и за човешката му същност в този толкова емоционален момент беше и присъствието на заместник-командира на Българските Военновъздушни сили бригаден генерал Петьо Мирчев, командира на авиационна база Крумово бригаден генерал Димитър Иванов, командира на транспортната авиационна група полковник Филип Ангелов. Своето уважение към майор Стоименов изразиха и десетките негови колеги-летци и инженерно-техническия състав, които бяха до него в последния му ден като военнослужещ. Символика носеше и мястото, на което беше проведен и тържествения строй на служещите от военно формирован 24900–София.

На него със заповед на министъра на отбраната, за безупречна служба, професионализъм, постигнати високи резултати при изпълнение на служебните си задължения в редовете на Българската армия и във връзка с навършване на пределна възраст и преминаването в резерва на майор Стоименов бе награден с награден знак „За вярна служба под знамената“ III степен. Наградният знак му беше връчен от заместник-командира на ВВС. Бригаден генерал Петьо Мирчев благодари на майор Стоименов за професионализма и достойното изпълнения служебен дълг. „Днес Военновъздушните сили се разделят с един достоен офицер, инструктор, участвал в организацията и провеждането на десетки полети в критични ситуации с транспортен самолет C-27J Спартан. Майор Стоименов е участвал в едни от най-тежките мисии по целия свят: Судан, Мали, Тунис, Афганистан и много други..... Пожелавам Ви от сърце успехи и на добър час!”

Емоционална беше и обръщението на бригаден генерал Димитър Иванов към майор Стоименов. Неговите думи не бяха като командир към подчинения му, а като летец към летеца и към скъп и ценен приятел.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ЕДИН ОТ НАЙ-ОПИТНИТЕ ПИЛОТИ НА ВВС - МАЙОР ГЕОРГИ СТОИМЕНОВ ПРЕМИНА В РЕЗЕРВА

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker