Екипаж на УТС Boeing T-7A изключи и рестартира двигателя в полет, за да демонстрира надеждността на самолета

Pan.bg 28 фев 2020 | 11:20 views (774) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"

Рестартирането на двигателя на военен реактивен двигател по време на полет е критична характеристика за безопасност, която може да бъде демонстрирана само като екапажа направи нещо, което рядко иска да прави - доброволно изключване на двигателя в полет. Това е още по-страшно на еднодвигателен самолет. На 27 февруари 2020 г. това направи инструкторски екипаж на УТС Boeing T-7A на височина 6096 m над тестовата зона в Илинойс, след което самолета летя 48 секунди, преди екипажа да рестартира двигателя GE F404 и да кацне обратно на летището на завода на Boeing в Сейнт Луис.

„Изпитването на двигателя със стартиране на въздуха изисква голямо количество подготовка, планиране и работа в екип. Това е тест на всички подсистеми, изградени за подсигуряване, в случай че пилота трябва да спре двигателя при аварийни ситуации и да го запусне отново“ заяви главният пилот на програмата T-7A Стив Шмит. Той извърши този тест заедно с колегата си пилот на Boeing Уилям Бериман. Тестът бе най-новия успех за програмата, която отговаря на всички критични етапи на развитието. Boeing очаква да достави първия T-7A Red Hawk на ВВС на САЩ през 2023 г.

„Това е доказателство не само за доверието на нашите пилоти в надеждността на самолета T-7A, но и към екипа, който е проектирал и конструирал този нов тренировъчен самолет за ВВС“ сподели Чък Дабундо, вицепрезидент и ръководител на програмата T-7А.

През септември 2018 г. ВВС на САЩ възложиха на Boeing договор на стойност 9,2 милиарда долара за доставка на УТС T-7A Red Hawk и симулатори за обучение. Проектиран от Boeing и Saab, T-7A вече е натрупал повече от 175 полетни часа в повече от 160 тестови полета за развитие на програмата.
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

Advertisement

Login

Remember me on this device

Registration Forgotten password
eXTReMe Tracker