Rheinmetall ще достави симулатор за товарни операции за ВТС Airbus A400M за ВВС на Франция (ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ)

Pan.bg 28 фев 2020 | 14:48 views (424) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"След като успешно издържа приемните изпитания, новият симулатор за товарни операции за ВТС Airbus A400M за ВВС на Франция официално влезе в експлоатация на 31 януари 2020 г. Новият симулатор сега е най-модерният елемент от оборудването на Центъра за товарни операции, който се управлява от френската армия край Тулуза. Това означава, че френската армия вече разполага с две различни системи от Rheinmetall за обучение на персонал за товарни операции с A400 - хардуерно ориентирания симулатор за товарни операции "Cargo Hold Trainer - Enhanced" и до голяма степен виртуалния "Load Master Work Station Trainer".

През 2017 г. Airbus сключи с Rheinmetall договор за разработване, производство и доставка на симулатор за обучение на транспортния самолет A400M Atlas от името на френската армия и френските ВВС, двамата крайни клиенти. Системата, която току-що е пусната в експлоатация близо до Тулуза, е най-новото поколение на "Cargo Hold Trainer - Enhanced (CHT-E)", точна реплика 1:1 на товарния отсег на A400M, която разполага с пълния набор от операторски интерфейси, контролни станции и оригинално оборудване. Това го прави идеален за начални, напреднали и опреснителни курсове за обучение, както и за подготовка на мисии. Екипажите могат също така да практикуват трудни процедури, като спускане на товари при пълна безопасност. Цялото съдържание на обучението се планира, следи и оценява от инструкторска конзола, включително с възможност да генерира симулации на грешки, активирани от инструктора.

След Международния учебен център на Airbus (ITC) в Севиля, този на Кралските ВВС във Великобритания, германските ВВС и Кралските малайзийски ВВС, френската армия е петият оператор на симулатора за товарни операции на A400M, който се произвежда в завода на Rheinmetall в Бремен. В Центъра за обучение за товарни операции близо до Тулуза, симулаторът ще бъде използван за обучение на бъдещи екипажи на френските ВВС и френската армия, използвайки най-новите концепции за обучение. Инструкторската станция Load Master Work Station Trainer (LMWST), също произведена от Rheinmetall, предлага допълнително средство за обучение на лоуд мастери на А400М. Тази система, която разполага с виртуален товарен отсег, успешно се използва от много години в ITC в Севиля, както и във френския национален учебен център за A400M в авиобаза Орлеан и Националния учебен център на Кралските ВВС в авиобаза Бриз
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
Нортън.

Navigate with the buttons down below to explore the gallery!


Rheinmetall ще достави симулатор за товарни операции за ВТС Airbus A400M за ВВС на Франция (ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ)

PREVIOUS PHOTO 1/2 NEXT PHOTO

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

Advertisement

Login

Remember me on this device

Registration Forgotten password
eXTReMe Tracker