US Army предварително избра Sikorsky и Bell за програмата FLRAA

Pan.bg 24 мар 2020 | 12:18 views (265) commentaries(0)
img
Pan.bg
Бъдещият наследник на хеликоптера Blackhawk на Sikorsky, влязъл в експлоатация през 1979 г., може да бъде доставен от един от двамата американски производители на хеликоптери. Перспективният хеликоптер ще лети по-бързо и по-далеч, но ще бъде скъп и сложен ...
Програмата FLRAA (Future Longe Range Assault Aircraft) следователно навлиза в активна фаза с предварителния подбор на Bell и Sikorsky, (като последният работи заедно с Boeing). Двамата конкуренти, които получиха по 100 млн. US$ за фазата, която започва, сега ще усъвършенстват технологично своите оферти. От US Army искат хеликоптер, чиято крейсерска скорост да достига 520 km/h и боен радиус на действие над 550 km и това са два много различни отговора, които му се предлагат:
Bell напредва със своя V-280 Valor с накланящи се витла и неговият технологичен демонстратор вече е достигнал символичната летва на скорост от 555 km/h в хоризонтален полет. Екипът Sikorsky-Boeing изостава със своя SB-1 Defiant, по схема с ротор с две контраротативни витла и опашно тикащо витло, като също така изпита и някои проблеми с концепцията и разработката на основния редуктор.
Сега Bell и Sikorsky имат няколко месеца да прецизират своите оферти преди финалния конкурс, който ще реши през 2022 г. за избора на бъдещия "боен кон" на US Army Aviation. Вратата все пак няма да бъде затворена за други конкуренти през 2022 г., въпреки че Bell и Sikorsky очевидно изпреварват. US Army има амбиции за първо оперативна част с новия вертолет през 2030 г.

Източник: Aerobuzz.fr
Снимки: © Bell и Sikorsky


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


US Army предварително избра Sikorsky и Bell за програмата FLRAA

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker