Индия: Rafale или МиГ-35?

Pan.bg 24 мар 2020 | 12:42 views (699) commentaries(0)
img
Pan.bg
Според информация от индийски източници, цитирана от Hindustan Times, Русия отново оферира на Индия голяма партида руски изтребители МиГ-35 след отказа на Франция да произвежда бойните самолети Rafale, които бяха поръчани от Индия, заради коронавирусната пандемия. Тя постави изпълнението на договора между Индия и Франция под въпрос и предвид факта, че Ню Делхи не иска да осуети плановете за модернизация на ВВС на страната, се появиха и предположения, че Индия ще е готова да закупи изтребители, руско производство.
Hindustan Times съобщава, че решението за отлагане на доставката на изтребителите Rafale е взето от френската страна поради заплахата от разпространението на коронавирусната инфекция. В момента във Франция монтажната линия на производителя Dassault Aviation е напълно спряна, в един от неговите заводи, където се произвеждат изтребителите, предназначени за индийските ВВС. Карантината във френското предприятие първоначално беше обявена до 31 март, но беше съобщено, че по всяка вероятност тя ще бъде удължена поне с още две седмици. "Първата партида от четири самолета Rafale трябваше да бъде доставена на Индия през май 2020 г., но този план едва ли ще бъде изпълнен поради бързото разпространение на Covid-19", информира Hindustan Times.
Предвид факта, че проблемът с пандемията само се влошава, индийски експерти не изключиха, че Индия наистина може да обвини Франция в нарушаване на договора, да поиска обезщетение и да закупи партида изтребители, руско производство, добавя Hindustan Times.


Източник: Hindustan Times
Снимка: © Airway1.com
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker