Новият, подобрен Embraer Phenom 300E постигна тройно сертифициране от ANAC, EASA и FAA (ЕКСКЛУЗИВНА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 30 мар 2020 | 09:11 views (464) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
embraer.comНа 27 март 2020 г. Embraer Executive Jets обяви, че новият Phenom 300E - най-бързият и с най-голяма далечина на полета еднопилотен реактивен самолет, способен да достигне 0,80 Mach, e получи. типов сертификат от ANAC (Национална агенция за гражданска авиация на Бразилия), EASA ( Европейската агенция за авиационна безопасност) и FAA (Федерална авиационна администрация). Новият Phenom 300E е подобрена версия на серията Phenom 300, която бе най-доставяната серия от бизнес джетове през 2010-те. Със своя модерен дизайн създаден от "чист лист" с най-добрите в класа си характеристики, изключителен комфорт и отлична полезност, новият Phenom 300E определя стандарта за категорията на леките бизнес джетове.

Новият Phenom 300E постигна своите цели за сертифициране с вътрешноконтинентален обхват от 3723 km (като се вземат предвид резервите на NBAA IFR с 5 пътници), висока икономична скорост от 464 възла, максимален полезен товар от 1,196 bg, разбег от 978 m и пробег от 674 m. В допълнение, новият Phenom 300E получи както модернизация, така и подобрения, които снижават нивата на шум в кабината.

"Тройното сертифициране от ANAC, EASA и FAA потвърждава позицията на серията Phenom 300 като най-добрият лек самолет, правен някога, предлагайки най-доброто изживяване в бизнес авиацията. Собствениците на Phenom 300E могат да бъдат сигурни в работата на самолета, с постоянния ни ангажимент за несравнима технология, безопасност и комфорт" заяви Майкъл Амалфитано, президент и изпълнителен директор на Embraer Executive Jets.

Подобреният Phenom 300E ще бъде наличен за доставка от второто тримесечие на 2020 г. Самолетът предлага повече скорост и вече е в състояние да достигне 0,80 Mach. Той също така получи подобрена авионика със система за осведомяване и предупреждение за наближаване на края на пистата (ROAAS), режим за аварийно кацане, PERF, TOLD и FAA Datacom.

Embraer е първата и единствена компания в бизнес авиацията, която разработи и сертифицира система за повишаване на осведомеността и предупреждението за достигане края на пистата (ROAAS). В пилотската кабина седалките на пилотът и втория пилот са увеличени с почти 40%, което осигурява допълнително пространство за крака. Пилотската кабина позволява еднопилотна работа и предлага усъвършенстваната компановка Prodigy Touch, базирана на високотехнологичната авиониката Garmin 3000. Авиониката подобрява ситуационната информираност с ясна информация за скоростта, височината, горивото, работата на двигателя и други параметри
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
на полета.

Освен това, Phenom 300E предлага 4G свързаност чрез Gogo AVANCE L5. В кабината се поддържа най-добрата височина от в категорията (2012 m при FL450), заедно с голям размер на багажното отделение.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Новият, подобрен Embraer Phenom 300E постигна тройно сертифициране от ANAC, EASA и FAA (ЕКСКЛУЗИВНА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker