Draken International започна полети с ремонтирани и модернизирани изтребители F1M Mirage в ролята на "агресори"

Pan.bg 31 мар 2020 | 12:39 views (475) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
janes.com

На 26 март 2020 г. Draken International започна да лети със самолети Dassault Mirage F1M/B, наскоро придобити от испанските ВВС, съобщиха от компанията.

Контракторската компания за обучение вече използва самолета в ролята на "агресор" по време на учението Red Air, летящ срещу американските и съюзнически екипажи. Това стана възможно след обширни усилия за обновяване и модификация от страна на южноафриканската компания Paramount Aerospace Systems, като голяма част от самолетите бяха разглобени, дефектирани и отново сглобени.

Първите излети на снабдените с радари свръхзвукови изтребители F-1M/B бяха осъществени от военновъздушната база Nellis в щата Невада срещу неуточнени самолети от 4-то и 5-то поколение над полигон в Невада за разработване и усъвършенстване на тактиката, техники и процедури (TTP).

Draken International се сдоби с 22 едноместни изтребители Mirage F1M и двуместни изтребители F1B, които бяха сертифицирани в базата за поддръжка на компанията в Lakeland във Флорида след работата, извършена от Paramount.

Draken International вече разполага с флот от Douglas A-4 Skyhawks, МиГ-21, Aero L-39 и Aermacchi MB-339, както и с новопридобитите Mirage F1M/B, съчетани с най-новата покупка на 12 изтребители Denel Cheetah през декември 2017 г. Така флотът на компанията достигна до внушителните над 150 изтребители. Доставчикът на самолети за обучение и тренировка се стреми да разшири този флот допълнително и в момента оценява редица опции.

През юни 2018 г. ВВС на САЩ възложиха на Draken International 5-годишен договор в размер на 280 милиона щатски долара за осигуряване на продължително обучение Red Air, базирано на контрактори. Договорът с неопределено количество на предоставяните самолети "агресори" продължи да подкрепя услуги тип contractor-owned contractor-operated (COCO) с „тактически подходящи летателни апарати“ за операции тип air-to-air tracking, targeting, and adversary air (ADAIR).

„Мисиите "агресор" се генерират от полетни операции тип COCO, за да се предоставят бойни услуги за въздушно обучение, които включват тактически профилиза въздушни двубои извън зоната на пряка видимост, поддръжка за оперативни изпитания, въздушен бой с различен по тип противник, нападателни и отбранителни маневри във визуален обхват, тактика, осъществянане и разпускане на групови полети. Мисиите за ADAIR ще се интегрират като част от агресорските възможности на ВВС в подкрепа на изискванията за ADAIR " се казва в съобщението на ВВС на САЩ за възлагане на поръчката.

На снимката: Draken International придоби 22
едноместни изтребители Mirage F1M и двуместни изтребители F1B, които сега използва за обучение Red Air за ВВС на САЩ и съюзниците им. (сн. Draken International)
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка