Двустранно учение между ВВС на Израел и САЩ с F-35 (без физически контакт между участващите екипажи)

Pan.bg 31 мар 2020 | 17:46 views (459) commentaries(0)
img
pan.bg Н.Димов

На 29 март е проведено двустрано изреаелско-американско учение “Enduring Lightning” („Продължителна светкавица“) с участтието на „стелт“ изтребители F-35I от140-та иае “Golden Eagle” (ВВС на Израел) и F35A от 34-та иае FS “Rude Rams” от състава на 388-мо авиокрило с постоянна дислокация в авиобаза Хил, щат Юта.

Изтребителите са изпълнявали мисии „въздух-въздух“ и „въздух-земя“ с поддръжката на самолет за ДРЛОиУ G550 “Nachshon Aitam” от 122-ра ае “Nachshon”. Всички полети са изпълнени с включени радиолокационни отражатели и на израелските и на американските самолети, т.е. не при „стелт“ режим.

Tова е третото учение на израелските изтребители пето поколение с чуждестранни F-35: през месец юли 2019 г. с ВВС на САЩ и Великобритания в близост до въздушното пространство на Кипър и през месец ноември по време на проведеното в Израел учение Blue Flag 2019, в което са участвали италиански F-35.

Американските изтребители са действали от авиобаза Ал Джафра (ОАЕ) и не е имало физически контакт между военнослужещи от ВСВ на двете страни поради взетите мерки за борба с пандемията от COVID19. Брифингите са провеждани през засекретена и защитена комуникационна връзка.

Превод от Theavationist.com
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker