COVID 19 - Пореден удар по Boeing - компанията бе принудена временно да спре дейностите по модела 787 в Южна Каролина

Pan.bg 07 апр 2020 | 09:20 views (550) commentaries(0)
img
Васил Димитров,
pan.bg
По информация на boeing.com

На 6 април 2020 г. Boeing съобщи, че временно преустановява всички операции по модела 787 в Boeing South Carolina (BSC) до по-нататъшно известяване, започвайки от края на втората смяна в сряда, 8 април. Това включа подразделенията Airport Campus, Emergent Operations, Interiors Responsibility Center South Carolina и Propulsion South Carolina.

„Нашият ангажимент е да се съсредоточим върху здравето и безопасността на нашите служители, докато оценяваме разпространението на вируса в цялата държава, неговото въздействие върху надеждността на глобалната ни верига за доставки и ефекта върху програмата 787. Работим в съответствие с държавните и местните власти и служителите в общественото здравеопазване, за да предприемем действия, които най-добре защитават нашия народ.
Служителите в комплекса BSC, които могат да работят дистанционно, ще продължат да го правят. Тези, които не могат да работят дистанционно, ще получат платен отпуск за 10 работни дни от спирането, което е двойно по-голямо от фирмената политика. След 10 дни служителите ще имат възможност да използват комбинация от налични обезщетения за платен отпуск или да подадат искане за обезщетения за безработица в извънредно състояние. Всички предимства ще продължат както обикновено по време на спирането на операциите, независимо от това как служителите избират да оползотворят работното си време. Подробности за практиката за заплащане са предоставени на всички служители.
По време на спиране на програмата 787, Boeing ще продължи да провежда засилени дейности по дезинфекция на площадката и да наблюдава глобалната верига за доставки и как ситуацията се развива. Когато бъдат премахнати ограниченията, програмата 787 ще рестартира производството с акцент върху безопасността, качеството, целостта и изпълнението на ангажиментите на клиентите“ заяви Брад Забак, вицепрезидент и генерален мениджър на програмата 787 и ръководител на комплекса в Южна Каролина.

Pan.bg припомня, че в момента моделът 787 е единствената безпроблемна програма на Boeing, след проблемите със 737 Мах и новия 777Х.
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker